Ελληνοτουρκικό: Νέο σκηνικό κρίσης με τη σύλληψη των δύο Ελληνων στρατιωτικών

H σύλληψη δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Εβρο από τις δυνάμεις της τουρκικής στρατοχωροφυλακής προσθέτει άλλη μια
αρνητική ψηφίδα στο δύσκολο παζλ των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ο χειρισμός από την Τουρκία ενός επεισοδίου -το οποίο χαρακτηρίζεται σύνηθες στα σύνορα- με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς ενεπλάκη η τουρκική Δικαιοσύνη, προκαλεί υπόνοιες ότι η Αγκυρα στήνει νέο σκηνικό κρίσης και ότι η σύλληψη των δυο Ελλήνων ενδέχεται να συνδεθεί με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα.


Οι Ελληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή κοντά στις Καστανιές του ´Εβρου καθώς την ώρα της περιπολίας τους, σύμφωνα με το ΓΕΣ, πέρασαν κατά λάθος στα τουρκικά εδάφη. Ο υπολοχαγός Αγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κουκλατζής βρίσκονται στα χέρια των τουρκικών αρχών και είναι άγνωστο πότε θα αφεθούν ελεύθεροι. Οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν και παραπέμπονται σε δίκη, σε αντίθεση με παρόμοια περιστατικά που έχουν συμβεί στο παρελθόν στα σύνορα και λύνονται σε επίπεδο στρατιωτικών μονάδων.



Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet, οι στρατιωτικοί κρατούνται με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε στρατιωτική περιοχή. Οπως ανέφερε η εφημερίδα, δεν αφέθησαν ελεύθεροι για να μην χαθούν αποδεικτικά στοιχεία των κινητών τους κι επειδή υπάρχει κίνδυνος διαφυγής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής εντόπισαν τους Ελληνες στρατιωτικούς εντός τουρκικού εδάφους και τους συνέλαβαν με την απειλή των όπλων. Αμέσως τους αφόπλισαν και οι Ελληνες στρατιωτικοί οδηγήθηκαν στο αρχηγείο της στρατοχωροφυλακής. Εκεί, αφού έγινε η αρχική ανάκριση, κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας ζήτησε την άμεση προφυλάκισή τους με την κατηγορία της «απόπειρας κατασκοπείας και παράνομης εισόδου σε στρατιωτική περιοχή». Για το θέμα υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία του Ελληνα αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, Ευάγγελου Αποστολάκη, με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ.




Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα