Το τέλος του κόσμου: Επιστήμονες προειδοποιούν για την απειλή που έρχεται

Στις 25 Σεπτεμβρίου του 2135 μπορεί να έρθει το τέλος του κόσμου. Σύμφωνα με μελέτη ερευνητών το τέλος του κόσμου μας θα έρθει
από τον έναν αστεροειδή. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο αστεροειδής, που έχει το μέγεθος του Empire State, θα είναι αδύνατο να εμποδιστεί από την πρόσκρουσή του στη Γη.

Οι επιστήμονες ερευνούν την πιθανότητα να χρησιμοποιήσουν ένα ειδικά σχεδιασμένο διαστημικό σκάφος που προσεγγίζει κοσμικά αντικείμενα με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να εκτρέψει την απειλή.

Η πιθανή αποστολή του είναι να εκτρέψει το 101955 Bennu, έναν τεράστιο αστεροειδή γύρω στα 500 μέτρα (1.640 πόδια), πάνω από πέντε γήπεδα ποδοσφαίρου, σε διάμετρο. Ζυγίζει περίπου 79 δισεκατομμύρια κιλά (174 δισεκατομμύρια λίβρες), γεγονός που το καθιστά 1,664 φορές πιο βαρύ από τον Τιτανικό και κυκλώνει τον ήλιο στα 102,000 χιλιόμετρα ανά χιλιόμετρο.

Με βάση τα στοιχεία παρατήρησης, ο Bennu έχει μια πιθανότητα 1 στα 2.700 να χτυπήσει τη Γη στις 25 Σεπτεμβρίου 2135.

Η NASA σκέφτεται να στείλει το διαστημόπλοιο HAMMER για α ανακόψει την πορεία του αστεροειδή.

Το διαστημικό σκάφος ύψους 9,8 μέτρων (30 ft) διαθέτει ένα δομοστοιχειωτό σχέδιο που θα του επιτρέψει να χρησιμεύσει ως κινητικό κρουστικό εκκρεμές, ουσιαστικά ένας κριός. Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μέσο μεταφοράς για μια πυρηνική συσκευή.

Εκτιμάται ότι η κινητική ενέργεια αυτού του αντίκτυπου θα ισοδυναμούσε με 1.200 μεγατόνια, περίπου 80.000 φορές την ενέργεια της βόμβας της Χιροσίμα.

Η προτιμώμενη προσέγγιση για την άμβλυνση μιας αστεροειδούς απειλής θα ήταν η εκτροπή της με την πρόσμιξη ενός κινητικού κρουστικού εκκρεμούς μέσα σε αυτήν, παρέχοντας μια απαλή ώθηση αρκετά μεγάλη ώστε να την επιβραδύνει, αλλά όχι τόσο μεγάλη ώστε το αντικείμενο να διαχωρίζεται.








Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα