Νέο εμβόλιο υπόσχεται επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου

Eνα εμβόλιο κατά του λεμφώματος, που αναμένεται να φέρει επανάσταση στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου
καρκίνου, ενώ δεν αποκλείεται να βρει εφαρμογές και σε άλλα είδη καρκίνου, ανέπτυξαν επιστήμονες από το Stanford University, υπό τον δρα Ronald Levy, καθώς οι δοκιμές του εμβολίου σε ποντίκια πέτυχαν ίαση 97%, σχεδόν χωρίς παρενέργειες! Η μόνη ανεπιθύμητη ενέργεια που εμφάνισαν τα ποντίκια ήταν πυρετός και τοπικός ερεθισμός στο σημείο της ένεσης.

Το νέο εμβόλιο, το οποίο περιέχει δύο ήδη γνωστά και ασφαλή φάρμακα, θα μπορούσε να περάσει σε κλινική εφαρμογή μέσα σε μόλις ένα δύο χρόνια, αλλάζοντας τη ζωή των ασθενών, καθώς έχει τη δυνατότητα να καταργήσει την ανάγκη για χημειοθεραπεία. Ενα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα του εμβολίου είναι ότι ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς και συγκεκριμένα τα Τ-λεμφοκύτταρα, ώστε να επιτεθούν στους καρκινικούς όγκους. Ετσι, όχι μόνο θεραπεύει τον καρκίνο, αλλά προλαμβάνει και την εμφάνισή του.

Μια παρόμοια προσέγγιση που «προγραμματίζει» το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί στον καρκίνο είναι η CAR-T, που έχει ήδη λάβει έγκριση για την αντιμετώπιση ορισμένων τύπων λευχαιμίας. Η διαφορά της CAR-T είναι ότι είναι πανάκριβη και πιο επεμβατική, καθώς προϋποθέτει αφαίρεση των κυττάρων του ανοσοποιητικού και επαναπρογραμματισμό τους, ώστε να στοχεύσουν στον καρκίνο.

Οπως ανακοινώθηκε, γίνονται ήδη τα αρχικά βήματα για τις πρώτες δύο δοκιμές του πρωτοποριακού εμβολίου σε σύνολο 35 ασθενών.
Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα