Επιστολή Σαββίδη σε Πούτιν για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Νέα κίνηση-παρέμβαση στο πολιτικό σκηνικό κάνει ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, αποστέλλοντας επιστολή στον Ρώσο πρόεδρο,
Βλάντιμιρ Πούτιν, για την υπόθεση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτών από την Τουρκία, ανοίγοντας πόρτα για ρωσική παρέμβαση στα εθνικά θέματα της Ελλάδας και νέο δίαυλο επικοινωνίας εκτός της διπλωματικής οδού.

Η επιστολή αναδεικνύει το πρόβλημα και ζητά την προσωπική παρέμβαση του Βλάντιμιρ Πούτιν, λόγω του υψηλού επιπέδου διμερών σχέσεων με τη Ρωσία, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης υπογράφει ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας.

Αν η επικοινωνία μεταξύ του Ιβάν Σαββίδη και του Βλάντιμιρ Πούτιν δεν ήταν ποτέ μυστικό, αντιθέτως είχε προβληθεί έντονα, η ανάδειξή της δια της επίσημης οδού και επί μείζονος εθνικού προβλήματος, τη στιγμή μάλιστα που η Ελλάδα βρίσκεται ανοιχτή σε μέτωπα απέναντι από τη Ρωσία, όπως το Σκοπιανό και η ευρεία αντιπαράθεση της Μόσχας με το NATO, αποτελεί κίνηση δυνάμει αποσταθεροποιητική και πολιτικά απρόβλεπτη.

Με αυτό τον τρόπο αλλάζει άρδην η δημοσιότητα γύρω από το όνομά του ρωσικής καταγωγής επιχειρηματία στην Ελλάδα, καθώς τίθεται αυτομάτως υπό ενός αόρατου αλλά ιδιαίτερα ισχυρού εθνικιστικού μηχανισμού προστασίας, από τη στιγμή ποθ θεωρείται ότι λειτουργεί καλή τη πίστη και προωθώντας τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.

Παράλληλα όμως, η κίνηση αυτή δίνει στη Ρωσία την απαραίτητη κάλυψη ώστε να ασκήσει παρέμβαση στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, αναμένοντας κινήσεις καλής θέλησης από την Αθήνα, εξέλιξη που δύναται να διαφοροποιήσει τη διπλωματική σκακιέρα στην περιοχή.

Αν μάλιστα συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι Ρωσία και Τουρκία επιθυμούν τη μη λύση του Σκοπιανού, όπως ακριβώς και μεγάλες εθνικιστικές ομάδες στην Ελλάδα, οι οποίες υποκεινούνται και ενδεχομένως χρηματοδοτούνται από κέντρα εκτός των ομόκεντρων κύκλων του NATO και της ΕΕ, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο τόσο για τα εθνικά θέματα όσο και την οικονομία.

Υπ’ αυτό το πρίσμα λοιπόν και με δεδομένη τη σχέση του Ιβάν Σαββίδη με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, την ιδιοκτησία μιας ΠΑΕ, ενός καναλιού και τους ισχυρούς δεσμούς με την ελληνική κυβέρνηση, η ανάδειξη του επιχειρηματία σε καίρια μορφή του «εθνικού αγώνα» αποτελεί ρίσκο για τις σχέσεις της Ελλάδας με εταίρους και συμμάχους, ενώ ακόμα και σε επίπεδο σημειολογίας είναι ιδιαιτερα ανησυχητική και μπορεί να στείλει μηνύματα που θα περιπλέξουν την κατάσταση.





Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα