Αυτές οι τροφές θεωρούνται υγιεινές, αλλά βλάπτουν την υγεία

Όταν προσπαθείτε να τρέφεστε υγιεινά, είναι πολύ πιθανό κάποιες τροφές να σας προκαλούν σύγχυση.Τι πρέπει λοιπόν να προτιμάτε
και τι να αποφεύγετε ανάμεσα στα χιλιάδες τυποποιημένα προϊόντα, όταν διασχίζετε τους διαδρόμους στο σούπερ μάρκετ;
Ο πιο απλός και βασικός κανόνας είναι να προτιμάτε όσο το δυνατόν πιο απλά τρόφιμα, δηλαδή τα λιγότερο επεξεργασμένα, τα οποία είναι πιθανότερο να είναι πιο υγιεινά.
Κάποιες τροφές που μπορεί να φαίνονται ασφαλείς, ωστόσο, σας ξεγελούν.
Αθλητικά ποτά: Λόγω των κενών θερμίδων τους (πολλή ζάχαρη και μηδενική θρεπτική αξία) πρέπει να αποφεύγονται, ειδικά από τα παιδιά. Το ίδιο ισχύει και για τα νερά που έχουν εμπλουτιστεί με βιταμίνες και μέταλλα, καθώς τα περισσότερα έχουν τεχνητά γλυκαντικά και αρώματα.
Ανάμικτοι ξηροί καρποί: Αποτελούν εύκολο σνακ, αλλά τα περισσότερα συσκευασμένα μείγματα ξηρών καρπών, περιέχουν πολύ αλάτι, σοκολάτα και άλλα είδη –όχι τόσο υγιεινής- επικάλυψης. Προτιμήστε τους σκέτους ξηρούς καρπούς και μην τρώτε πάνω από μία χούφτα την ημέρα.
Τσιπς λαχανικών: Είναι τόσο λεπτά και επεξεργασμένα, που έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος της θρεπτικής αξίας τους. Τα ακατέργαστα λαχανικά είναι σαφώς πιο υγιεινή επιλογή.
Μπάρες: Έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότερες μπάρες για ενέργεια έχουν 230 θερμίδες, 10γρ. ζάχαρης και 160mg αλάτι. Επιλέξτε αυτές με τη λιγότερη ζάχαρη, που φτιάχνονται από ξηρούς καρπούς, σπόρους και φρούτα ή καλύτερα φτιάξτε τις δικές σας.
Δημητριακά: Τα περισσότερα δημητριακά πρωινού περιέχουν πολλή ζάχαρη. Πολλά από αυτά περιέχουν σταφίδες, οι οποίες παρότι είναι φυσικά γλυκιές, είναι επικαλυμμένες με επιπλέον ζάχαρη. Το ίδιο ισχύει και για κάποιους τύπους βρόμης, η οποία αποτελεί υγιεινή επιλογή λόγω των φυτικών ινών που περιέχει, όχι όμως όταν είναι αρωματισμένη και έχει επιπλέον ζάχαρη και αλάτι.
Smoothies: Τι πιο υγιεινό από ένα χυμό φτιαγμένο από φρέσκα φρούτα; Τα ίδια τα φρούτα! Όταν φτιάχνετε smoothie, χάνονται οι φυτικές ίνες και μένει η ζάχαρη. Αντί λοιπόν να πάρετε 9 γραμμάρια σακχάρων από ένα μπολ φρούτων, παίρνετε 30-40 γραμμάρια από ένα smoothie και ακόμη περισσότερα αν είναι τυποποιημένο.
Προϊόντα με λίγα ή καθόλου λιπαρά: Τα προϊόντα με λίγα ή μηδέν λιπαρά κρύβουν παγίδες, καθώς τα λιπαρά που υπάρχουν φυσικά σε αυτά, αντικαθίστανται από ζάχαρη, αλάτι ή άλλα συντηρητικά που έχουν θερμίδες. Πριν τα καταναλώσετε, ελέγξτε τις ετικέτες για τις θερμίδες και τη θρεπτική αξία τους.

Προϊόντα χωρίς γλουτένη: Αν δεν έχετε ευαισθησία ή δυσανεξία στη γλουτένη, μην καταναλώνετε τέτοια προϊόντα. Πολλά από αυτά έχουν υποστεί υπερβολική επεξεργασία, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει όλα τα θρεπτικά συστατικά τους, όπως οι φυτικές ίνες, η βιταμίνη Β και τα μέταλλα. Επιπλέον, είναι πολύ ακριβότερα από τα αντίστοιχα προϊόντα με γλουτένη.



Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα