Πόσο αμείβονται οι εργαζόμενοι σε Σκλαβενίτη, ΑΒ Βασιλόπουλο και Lidl

Μικρές αποκλίσεις παρουσιάζουν οι μισθοί που δίνουν οι μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ στους εργαζόμενους τους,
ήτοι Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος αλλά και Lidl.

Άλλωστε το λιανεμπόριο τροφίμων, αναδεικνύεται ο καλύτερος εργοδότης στην Ελλάδα της κρίσης καθώς ίσως είναι ο μοναδικός κλάδος από την ελληνική οικονομία που δεν έχει κάνει απολύσεις, αλλά και οι μισθοί των εργαζομένων δεν έχουν υποστεί καμμία μείωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βασικός μισθός των εργαζομένων στην ΑΒ Βασιλόπουλος, πλήρους απασχόλησης είναι 750 ευρώ.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους στην Σκλαβενίτης μετά και την αναπροσαρμογή που έγινε προσφάτως ο βασικός μισθός (μέχρι και 2 χρόνια) διαμορφώνεται στα 800 ευρώ ενώ με δύο χρόνια προϋπηρεσία και άνω, στα 860 ευρώ.

Επιπλέον του βασικού μισθού, στους εργαζόμενους χορηγείται επίδομα γάμου 60 ευρώ μικτά για τους εργαζόμενους πλήρης απασχόλησης, ενώ για γονείς με τρία παιδιά και άνω, 50 ευρώ μικτά.

Παράλληλα η αλυσίδα συμφώνησε να χορηγεί στους εργαζομένους της έκπτωση 5% για αγορές τροφίμων, ειδών ευρείας κατανάλωσης και ηλεκτρικών μικροσυσκευών από τα καταστήματα της μέχρι 6.000 ευρώ ετησίως και έκπτωση 10% για αγορές ειδών οικιακού εξοπλισμού, ένδυσης και υπόδησης, βιβλίων και παιχνιδιών από τα καταστήματα της χωρίς όριο αγορών.

Στα 800 με 850 ευρώ διαμορφώνεται ο βασικός μισθός των εργαζομένων στα Lidl, με βάση την τελευταία Επιχειρησιακή Σύμβαση αν και οι δύο πλευρές (εργαζόμενοι και διοίκηση) βρίσκονται σε συζητήσεις για την υπογραφή νέας.

Να σημειωθεί ότι το λιανεμπόριο τροφίμων είναι από τους μοναδικούς κλάδους, που εν μέσω κρίσης, κατάφερε να παρουσιάσει αύξηση της απασχόλησης κατά 1,60%, την 5ετία 2010-2014 σε αντίθεση με το σύνολο του λιανικού εμπορίου το οποίο παρουσίασε μείωση κατά 7,15% και συνολικά με την ελληνική οικονομία η οποία εμφάνισε μείωση κατά 19,44%.

Εξαιτίας της αύξησης που παρουσιάζει την τελευταία 4ετία το λιανεμπόριο τροφίμων και της ταυτόχρονης μείωσης των άλλων εμπορικών κλάδων, πλέον η απασχόληση του λιανεμπορίου τροφίμων αντιπροσωπεύει σχεδόν το 40% της απασχόλησης του λιανικού εμπορίου και το 31% συνολικά του λιανικού και χονδρικού εμπορίου.



Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα