Κούρεμα έως 90% σε 400.000 καταναλωτικά και κάρτες

Ύστατο προσκλητήριο σε περίπου 400.000 «κόκκινους» οφειλέτες να ρυθμίσουν τα δάνειά τους (καταναλωτικά και κάρτες) πριν αυτά
καταλήξουν στα funds θα απευθύνουν προσεχώς οι τράπεζες.

Πιο αναλυτικά με επιστολές που προτίθενται να αποστείλουν μαζικά το αμέσως επόμενο διάστημα θα τους προτείνουν την οριστική διευθέτηση της οφειλής με την καταβολή μόλις του 1/10 αυτής.

«Πρόκειται για ένα «κούρεμα» της τάξεως του 90% συμπεριλαμβανομένων των τόκων και λοιπών χρεώσεων» εξηγούν στον Ελεύθερο Τύπο τραπεζικές πηγές, προσθέτοντας πως οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν περιθώριο το αργότερο ενός διμήνου για να απαντήσουν στην επιστολή. «Σε περίπτωση που δεν προσέλθουν στα γκισέ, το δάνειό τους θα πωληθεί στα funds τα οποία είθισται να αποφεύγουν να μπουν στη λογική της ρύθμισης, καθιστώντας απαιτητό το σύνολο του χρέους» καταλήγουν.

Στο μεταξύ κινήσεις μαζικής ρύθμισης έκαναν πρόσφατα τόσο η Εθνική όσο και η Eurobank. H πρώτη με επιστολές της σε περισσότερους από 180.000 πελάτες της πρότεινε την τακτοποίηση της οφειλής με haircut έως και 70%.

Παράλληλα το επίμαχο σχέδιο της ΕΤΕ περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενα δάνεια περίπου 200.000 δανειοληπτών τα οποία δεν διαθέτουν εξασφαλίσεις και συγκεκριμένα καταναλωτικά και κάρτες (περίπου 1,6 δις. ευρώ) καθώς και δάνεια που είχαν δοθεί σε πολύ μικρές επιχειρήσεις συνολικού αρχικού κεφαλαίου 2 δισ. ευρώ.

Η μέση οφειλή ανά δανειολήπτη διαμορφώνεται στις 10.000 ευρώ και ο μέσος χρόνος καθυστέρησης στην εξυπηρέτησή τους ήταν τα 7 χρόνια.

Η Eurobank από την πλευρά της έχει απευθύνει κάλεσμα σε περίπου 60.000 πελάτες της να ρυθμίσουν παλαιότερες οφειλές τους από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες, συναινώντας σε «κούρεμα» ύψους 90%. Μάλιστα ένα 10% έχει ήδη προχωρήσει σε ρύθμιση.




Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα