Μαξίμου για Novartis: Ότι και αν κάνουν, η διερεύνηση θα προχωρήσει

Ό,τι και αν μηχανευτεί η Ν.Δ, η διερεύνηση της υπόθεσης Novartis θα προχωρήσει, δηλώνει με ανακοίνωσή της η Κυβέρνηση, με αφορμή
την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από την προανακριτική της Novartis και τα ... μαλλιά κουβάρια που έγιναν τα στελέχη της πλειοψηφίας με τα υπόλοιπα κόμματα.

"Η άτακτη και απροσχημάτιστη φυγή της ΝΔ από την συνταγματικά επιτασσόμενη διαδικασία της προκαταρκτικής επιτροπής έρχεται μετά την αποτυχία της να δημιουργήσει άσκοπη χρονοτριβή και καθυστερήσεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια την διαλεύκανση της υπόθεσης" αναφέρει το Μαξίμου και καταλήγει:

"Ό,τι και αν μηχανευτεί η ΝΔ και ο Πρόεδρος της κύριος Μητσοτάκης ένα είναι βέβαιο: Η διερεύνηση της υπόθεσης θα προχωρήσει με σεβασμό στους συνταγματικούς και δικονομικούς κανόνες ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων και να λογοδοτήσουν για την κατάχρηση εξουσίας και την διασπάθιση δημόσιου χρήματος".

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η ΝΔ υπό το βάρος των καταιγιστικών αποκαλύψεων στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis το βάζει στα πόδια από την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης αφού κατανοεί ότι η υπερασπιστική της γραμμή καταρρέει και ο κλοιός σφίγγει για όσους θέλει να προστατεύσει από τις συνέπειες του νόμου.

Η προαναγγελθείσα και προμελετημένη αποχώρηση της ΝΔ και όσων την ακολούθησαν είναι άλλη μια κίνηση φτηνού αντιπερισπασμού με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων και τη συγκάλυψη του πρωτοφανούς σκανδάλου.

Η άτακτη και απροσχημάτιστη φυγή της ΝΔ από την συνταγματικά επιτασσόμενη διαδικασία της προκαταρκτικής επιτροπής έρχεται μετά την αποτυχία της να δημιουργήσει άσκοπη χρονοτριβή και καθυστερήσεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ό,τι και αν μηχανευτεί η ΝΔ και ο Πρόεδρος της κύριος Μητσοτάκης ένα είναι βέβαιο: Η διερεύνηση της υπόθεσης θα προχωρήσει με σεβασμό στους συνταγματικούς και δικονομικούς κανόνες ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων και να λογοδοτήσουν για την κατάχρηση εξουσίας και την διασπάθιση δημόσιου χρήματος.





Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα