Αποκάλυψη Der Spiegel: Τηλεφωνικές υποκλοπές που καίνε τον Ερντογάν

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel να κάνει μια σοβαρή αποκάλυψη.


Όπως τονίζει το περιοδικό ο Ερντογάν είχε συνομιλία με τον Metin Külünk που ανήκει στο κόμμα του και έκανε παρέμβαση στις διαδηλώσεις στο Βερολίνο, κατά της έγκρισης ενός ψηφίσματος από την Μπούντεσταγκ. Σύμφωνα με αυτό σύμφωνα με το οποίο οι μαζικές εκτελέσεις Αρμενίων στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο αναγνωρίστηκαν ως «γενοκτονία».

Εδώ να σημειωθεί πως τους δύο άνδρες συνδέει μια φιλία ετών, που όπως έμελλε να αποδειχθεί, περιλαμβάνει και… εναλλακτικές μορφές συνεργασίας.

To Der Spiegel κάνει αναφορά στο Osmanen Germania BC, που ουσιαστικά είναι μια αμφιλεγόμενη ένωσης που έχει δεσμούς με την τουρκική κυβέρνηση.

Γίνονται επίσης αποκαλύψεις για το αρχείο των τηλεφωνικών επικοινωνιών μεταξύ του Ερντογάν και του Külünk την 1η Ιουνίου του 2016. Δηλαδή μία ημέρα πριν την συζήτηση και την ψηφοφορία για το επίμαχο ψήφισμα στην γερμανική Βουλή. Το οποίο τελικά αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων
Όπως γράφει το Der Spiegel, η τοπική αστυνομία της Εσσης, του ομόσπονδου κρατιδίου της κεντρικής Γερμανίας, είχε παγιδεύσει το τηλέφωνο του Külünk.

«Γεια σου» λέει ο Ερντογάν στην τηλεφωνική συνομιλία καθώς ο υπουργός Εξωτερικών του δίνει το τηλέφωνο. Ο άνδρας στο Βερολίνο, ο Külünk, ρωτά: «Καλέ μου πρόεδρε, με σεβασμό, πώς είστε;«.

Κατά τη συζήτηση των δύο ανδρών ο Külünk τον αποκαλεί υψηλότατο σχετικά με όσα του λέει για την διαδήλωση που οργανώνει ο ίδιος εναντίον του ψηφίσματος για την γενοκτονία των Αρμενίων. «Θα ήθελα να σας την παρουσιάσω, Υψηλότατε«, λέει ο Külünk. Και προσθέτει: «Αναμένω τις εντολές σας».

Ο Τούρκος πρόεδρος απαντά πως θα επανέλθει και του εύχεται μια «ευλογημένη νύχτα». Οι διάλογοι αποδεικνύουν πως ο Ερντογάν ενορχήστρωνε… κανονικότατα τις διαδηλώσεις Τούρκων στην Γερμανία.

Να σημειωθεί ότι απόφαση αυτή της γερμανικής Βουλής, προκάλεασε ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας, με την δεύτερη μάλιστα να ανακαλεί τον πρεσβευτή της στην Γερμανία.

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία έχει επίσημα αρνηθεί πως υπήρχε σχέδιο σφαγής των Αρμενίων ως έθνος κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Υποστηρίζει πως πολλοί Τούρκοι πέθαναν επίσης κατά την διάρκεια της κατάρρευσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο Ερντογάν είχε γίνει έξαλλος με την απόφαση της γερμανικής Βουλής, για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Πολλά γερμανικά μέσα εξάλλου κάνουν λόγο για σχέσεις του Külünk με την οργάνωση Osmanen Germania BC. Ο ίδιος φέρεται να ήταν ο χρηματοδότης για την αγορά όπλων και να οργάνωσε διαδηλώσεις.




Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα