Τσίπρας: Η Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το ακριτικό νησί των Ψαρών όπου
πηγε για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου και να σεβαστεί τους κανόνες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Επίσης, της ζήτησε να κατανοήσει ότι στον 21ο αιώνα, την ευημερία και την πρόοδο ενός λαού δεν τη διασφαλίζουν οι προκλήσεις και οι εθνικιστικές κορώνες, αλλά ο αλληλοσεβασμός και η συνεργασία με τους γείτονες του.

Αρχή που η Ελλάδα κατανοεί και εφαρμόζει, και είναι μια χώρα που διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, όχι για να απειλήσει, αλλά για να εξασφαλίσει την ειρήνη, είπε. Άλλωστε, όπως τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, η Ελλάδα είναι πόλος -αλλά και εγγυητής- της σταθερότητας και της ασφάλειας για την περιοχή μας. Για αυτό το λόγο, δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίζει παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλότητα.

Αποτίοντας φόρο τιμής στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη. Η σκέψη μας καθημερινά βρίσκεται σε αυτούς, είπε, και «κάνουμε ό,τι πρέπει και ό,τι χρειάζεται για να επιστρέψουν σύντομα στην πατρίδα», διαβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας.

Και, ευκαιρίας δοθείσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός επέλεξε το «ηρωικό», όπως το χαρακτήρισε, νησί των Ψαρών, από τον τόπο της θυσίας του Παλαιοκάστρου και την ξακουστή ανά το κόσμο ολόμαυρη ράχη, να στείλει μήνυμα στους όπου γης Έλληνες.

Το μήνυμα ότι «η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει σμιλευτεί μέσα στο χρόνο και έχει μάθει μέσα από τον αγώνα και τη μάχη, μέσα από τη θυσία και τις δυσκολίες, να βγαίνει πιο δυνατή, πιο ενωμένη, πιο αποφασισμένη».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους λιγοστούς κατοίκους είπε ότι φυλάττουν Θερμοπύλες και πως τους αξίζει κάθε έγνοια της Πολιτείας. Και κατέληξε λέγοντας ότι εκεί, όπως και σε όλα τα ακριτικά νησιά, και όχι στην πρωτεύουσα, χτυπά η καρδιά της Ελλάδας.

Εκτός από την αναφορά του στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συγκυρία την οποία διέρχεται η χώρα. Είπε, συγκεκριμένα, ότι η Ελλάδα μπορεί να πατήσει στα πόδια της και να ορίσει το μέλλον της. Ζήτησε δε, να μην γυρίσει ποτέ η χώρα στις δύσκολες στιγμές τις οποίες πέρασε, παραχωρώντας μέρος της οικονομικής της αυτονομίας. Η Ελλάδα αφήνει πίσω της μια δύσκολη περίοδο, στην οποία την οδήγησαν λάθη και ανεύθυνες και ιδιοτελείς ηγεσίες, τόνισε ο κ. Τσίπρας.






Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα