Καμμένος σε Ερντογάν: Καλορίζικο το γεωτρύπανο για τα δικά σου χωρικά ύδατα

Πολλά και σοβαρά ειπώθηκαν από τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένος στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε
μαζί με τον Κύπριο ομόλογό του Σάββα Αγγελίδη. Ο κ. Καμμένος, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο κ. Αγγελίδη στα νέα του καθήκοντα, τον διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι μακριά από την Κύπρο.


«Δυστυχώς δικαιώθηκα για την ομηρία»
Ο υπουργός Άμυνας είπε, «Δυστυχώς δικαιώθηκα για την ομηρία. Η Ελλάδα και η Κύπρος σέβονται τις διεθνείς συνθήκες, και η δύναμή μας είναι να τηρούμε αυτό τον πυλώνα σταθερότητας. Δεν θα πρέπει να περιοριζόμαστε στην Τουρκία και στις ξεπερασμένες πρακτικές των εκβιασμών που εσχάτως περιλαμβάνουν και την ομηρία. Οι λογικές αυτές μας γυρίζουν πολλά χρόνια πισω. Η λύση σε όλα αυτά ειναι η συνεργασια.  Θεωρώ ιστορικό βήμα τη χθεσινή αποφαση της συνόδου κορυφής ΕΕ.

Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι «Νομίζω ότι μετά τη χθεσινή απόφαση του συμβουλίου της ΕΕ περι ομηρίας μιλάει η απόφαση αυτή. Λυπάμαι που δικαιώθηκα. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ότι ήταν όμηροι. Και εγώ χρησιμοποίησα αυτή την έκφραση διότι παρά τις προσπάθειες σε επίπεδο Ταξιαρχίας και φυσικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων βρέθηκαν κλειστοί δρόμοι γι αυτό και μιλησα για ομήρους».

Για τα κινητά τηλέφωνα των δυο Ελλήνων αξιωματικών ο κ. Καμμένος είπε: «Τα κινητά τηλεφωνα ερευνήθηκαν παρουσία του Έλληνα ειδικού και βάσει των διεθνών κανόνων έρευνας και δεν ευρέθη απολύτως τίποτα».


«Τους εύχομαι καλορίζικο το γεωτρύπανο»
«Τους εύχομαι καλορίζικο το γεωτρύπανο. Μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στα δικά τους χωρικά ύδατα. Τώρα, αν το κανουν για να προκαλέσουν να τους θυμίσουμε οτι την κατάσταση εγγυώνται  χώρες της ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ιαπωνία κ.α».

Για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Α/ΓΕΣ
«Οσον αφορά στο περιστατικό της παρενοχλήσεως δεν έγινε παρενοχληση. Πράγματι εισήλθαν δυο F16. Πήραν πραγματι κλήσεις για να διακριβώσουν το ίχνος. Σηκώθηκαν τα δικά μας απο την Κρήτη. Είναι ξεκάθαρο οτι πάντα θα αναχαιτίζονται».

Αναφερόμενος στο περιστατικό με το πλοίο της ιταλικής ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ ο κ. Καμμένος είπε: «Όσον αφορά το ιταλικό πλοίο ότι και πάλι αυτές οι ενέργειες της Τουρκίας περισσότερο την εκθέτουν στη διεθνή κοινότητα».

Για το θέμα των εξηγήσεων που ζήτησαν οι Τούρκοι από τον Έλληνα Ακόλουθο Άμυνας για τον Ηνίοχο, ο υπουργός Άμυνας είπε ότι «Αν η Τουρκία έχει αποφασίσει να αμφισβητήσει την άσκηση Ηνίοχος, τότε αμφισβητεί τις ΗΠΑ τη Μ. Βρετανια την Ιταλία και όλη τη διεθνή κοινότητα».


Κίνδυνος ατυχήματος στο Αιγαίο;
Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και σε αυτό που συζητούν ειδικοί και μη το τελευταίο διάστημα με την αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας. Είπε: «Όταν υπάρχει παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου και υπάρχει προσέγγιση των αεροσκαφών, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος. Το ίδιο και στη θάλασσα».



Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα