Ενδείξεις ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι εξίσου βλαπτικό με το κάπνισμα

"Η πρωτοβουλία εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου αποτελεί μονόδρομο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών
και τη μείωση της συχνότητας συγκεκριμένων θανατηφόρων νοσημάτων" τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Πρακτορείο 104,9 FM", ο τέως πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Μιχάλης Τουμπής.

Αναφερόμενος, δε, στις αντικαπνιστικές διατάξεις και τις προηγούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας σημείωσε πως "ο νόμος δεν ήταν αποτυχία, απέτυχε η εφαρμογή στην ελληνική επικράτεια".

"Έχει αποδειχθεί πως το καλούμενο παθητικό κάπνισμα είναι βλαπτικό για την υγεία" επισήμανε ο κ. Τουμπής, χαιρετίζοντας, ταυτόχρονα, ως θετική εξέλιξη την ένταξη στη νέα διάταξη του ηλεκτρονικού καπνίσματος. "Το ηλεκτρονικό κάπνισμα δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι αβλαβές, υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι εξίσου βλαπτικό με το κάπνισμα και για αυτό εντάχθηκε στις απαγορεύσεις" εξήγησε.

"Δεν μπορεί", πρόσθεσε, "να πωλείται ένα προϊόν διαφημιζόμενο ότι είναι αβλαβές. Δεν είναι καθόλου αβλαβές και για να αποδειχθεί κάτι τέτοιο θα χρειαστούν και άλλες μακροχρόνιες μελέτες, ένα νέο προϊόν που εισάγεται και διαφημίζεται ως αβλαβές πρέπει να το αποδείξει πρώτα και μετά να κυκλοφορήσει ότι είναι αβλαβές".

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας μίλησε και για την ανάγκη να υλοποιηθεί μια νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου "πέραν της αυστηροποίησης του νόμου και των προστίμων", με στόχο και την ενημέρωση για τις βλαπτικές δράσεις του καπνίσματος )ενεργητικού και παθητικού), ενώ τοποθετήθηκε θετικά και σε ό,τι αφορά την ένταξη του ηλεκτρονικού καπνίσματος μέσα στις απαγορεύσεις.

"Στόχος όλων αυτών των απαγορεύσεων όχι μόνο σε ελληνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο είναι κυρίως οι νέοι" υπογράμμισε ο κ. Τουμπής, σημειώνοντας πως η απαγόρευση της χρήσης στους κλειστούς ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους μαζί με την αύξηση της τιμής του τσιγάρου "συνέβαλε στο να μειωθεί η συχνότητα των νέων καπνιστών".

Είναι ένα μέτρο που "δούλεψε και δουλεύει στο εξωτερικό, πιστεύουμε πως θα δουλέψει και στην Ελλάδα" πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως αυξανόμενος είναι και ο αριθμός των νέων σε ηλικία καπνιστών που "προσφεύγουν στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος προκειμένου να διακόψουν το κάπνισμα", ιατρεία στα οποία σήμερα υπάρχουν "πολύ περισσότερα μέσα σήμερα από ό,τι πριν από δεκαπέντε με είκοσι χρόνια" για να διακόψει κάποιος το κάπνισμα.






Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα