Έρχονται τα ηλεκτρικά λεωφορεία από τη ΔΕΗ

Ηλεκτρικά λεωφορεία που θα κινούνται με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, μαζί με τους σταθμούς φόρτισης και υπηρεσίες συντήρησης,
επισκευής, ανακύκλωσης των μπαταριών κ.λπ., θα παρέχει η ΔΕΗ στους δήμους, στο πλαίσιο της νέας επιχειρηματικής πρωτοβουλίας για διείσδυση στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Ήδη η ΔΕΗ έχει υπογράψει, από τον περασμένο Νοέμβριο, μνημόνιο συνεργασίας με την πολωνική εταιρεία Solaris Bus & Coach που διαθέτει τεχνογνωσία στον τομέα. Το «προϊόν» που ετοιμάζεται θα αφορά καταρχήν τη δημοτική συγκοινωνία και θα περιλαμβάνει συνολική λύση για την ηλεκτροκίνηση: από την προμήθεια των οχημάτων και της ενέργειας μέχρι τους σταθμούς ανεφοδιασμού και την επισκευή βλαβών. Προβλέπεται επίσης ότι η ενέργεια που θα καταναλώνεται για τις αστικές μεταφορές των δήμων θα συνοδεύεται από πράσινα πιστοποιητικά. Σε πρώτη φάση θα επιλεγεί ένας δήμος για πιλοτική εφαρμογή και στόχος στη συνέχεια είναι να επεκταθεί το σύστημα σε περισσότερους δήμους.

Μιλώντας σε συνέδριο για τις «πράσινες» μεταφορές την περασμένη εβδομάδα, ο διευθυντής υλοποίησης επιχειρηματικών δράσεων της ΔΕΗ Φώτης Καραγιάννης τόνισε ότι η ηλεκτροκίνηση και η αγορά φυσικού αερίου είναι δύο τομείς στους οποίος θα δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά η ΔΕΗ, στο πλαίσιο του εταιρικού μετασχηματισμού που αποσκοπεί στην αντιστάθμιση των απωλειών από την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Ήδη ο Διαχειριστής του Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ), θυγατρική της ΔΕΗ, έχει υποβάλει πρόταση για ανάπτυξη περισσότερων των 1.500 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα, η οποία προσελκύει επιχειρηματικό ενδιαφέρον, καθώς στη διαβούλευση για τις τεχνικές τους προδιαγραφές συμμετείχαν 8 επιχειρήσεις.

Σε σχέση με το φυσικό αέριο τα σχέδια της ΔΕΗ περιλαμβάνουν τη διερεύνηση εναλλακτικών πηγών προμήθειας, αλλά και τη δραστηριοποίηση στη λιανική με προσφορά «πακέτων» ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, όπως ήδη κάνουν εναλλακτικοί προμηθευτές ενέργειας. Επιπλέον, η πιθανότητα τροφοδοσίας μονάδων ηλεκτροπαραγωγής σε νησιά με φυσικό αέριο (εφόσον η λύση αυτή κριθεί πιο συμφέρουσα σε σχέση με τη διασύνδεση) δημιουργεί προϋποθέσεις και για ανάπτυξη δικτύων στα εν λόγω νησιά για πώληση φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενδεχόμενο που επίσης εξετάζεται από τη ΔΕΗ.



Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα