Σταμάτησε η παραγωγή τσιγάρων στην Παπαστράτος

Από σήμερα η Παπαστράτος αλλάζει σελίδα και μπαίνει σε μια νέα εποχή, καθώς ύστερα από 87 χρόνια παραγωγής συμβατικών τσιγάρων, το
εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο θα μετατραπεί σε μονάδα παραγωγής ράβδων καπνού για το IQOS.

Η επένδυση για την Παπαστράτος ξεκίνησε πριν ένα χρόνο και κόστισε 300 εκατ. ευρώ, ενώ θα δημιουργήσει και 400 νέες θέσεις εργασίας. Η εταιρεία σε συνεργασία με την Philip Morris δεσμεύτηκαν για ένα μέλλον χωρίς τον καπνό του τσιγάρου, ενώ η επένδυση στο εργοστάσιο του Ασπρόπυργου, αποτελεί συνέχεια του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας, το οποίο από το 2003 έχει ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ.


Στις δηλώσεις του ο CEO της Phillip Morris Ανδρέας Καλπατζόπουλος τόνισε πως «τα μέτρα των κυβερνήσεων για τον περιορισμό του καπνίσματος πρέπει να συνοδευτούν από καινοτόμα προϊόντα όπως αυτό που θα παράγει εφεξής ο Παπαστράτος» για να συνεχίσει «Το IQos περιέχει 90% λιγότερες χημικές επιβλαβείς ουσίες σε σχέση με το τσιγάρο. Δεν προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε τις μεθόδους διακοπής του καπνίσματος, αλλά να συμπληρώσουμε αυτά τα μέτρα θα συνεχίσουμε κάθε προσπάθεια με επενδύσεις του μεγαλύτερου μέρους των πόρων μας ώστε αυτοί που θέλουν να καπνίσουν να χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα. Η επιλογή της Ελλάδας για να παράγει τις θερμαινόμενες ράβδους για το IQos ήταν δύσκολη γιατί είχε ανταγωνισμό από άλλες χώρες. Όμως η Ελλάδα και η Παπαστράτος έχουν μέλλον και προοπτική

Από την πλευρά του ο CEO της Παπαστράτος Χρήστος Χαρπαντιδης επισήμανε πως «Η επιθυμία των ανθρώπων για το τελευταίο τσιγάρο, έγινε δέσμευση για την Παπαστράτος. Είναι επένδυση – σταθμός για την ελληνική οικονομία. Θα έχουμε μαζί και την κοινωνία και τους 400 νέους εργαζόμενους που έρχονται να συμπληρώσουν τους 800 εργαζόμενους. Τους εκατοντάδες νέους συνεργάτες των πωλήσεων και τους παραγωγούς καπνού. 20 δισεκ. ράβδοι καπνού θα παράγονται στην Ελλάδα και θα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο»

Πρόθεση της Παπαστράτος είναι η παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και οι επενδύσεις στην επιστημονική έρευνα, με σκοπό την πλήρη εξάλειψη του καπνού του τσιγάρου. Η λύση για την Παπαστράτος, είναι η αντικατάσταση του συμβατικού τσιγάρου με το εναλλακτικό. Γι΄ αυτό το λόγο η εταιρεία πήρε τη γενναία απόφαση μετά από σχεδόν ένα αιώνα παραγωγής συμβατικών τσιγάρων να σταματήσει την παραγωγή τους και να προχωρήσει στην μετατροπή των εγκαταστάσεων της για την παραγωγή του IQOS.

To IQOS είναι το προϊόν της Phillip Morris το οποίο δεν καίει τον καπνό αλλά τον θερμαίνει, σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο εύρος θερμοκρασίας καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο την δημιουργία μια πραγματικής καπνικής εμπειρίας στο χρήστη χωρίς να καίγεται ο καπνός με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία του.

Μέχρι στιγμής πάνω από 5 εκατομμύρια καπνιστές έχουν υιοθετήσει τη λύση του IQOS, ενώ η Philip Morris International έχει δεσμευθεί να αναπτύξει προϊόντα μειωμένου κινδύνου εδώ και μία δεκαετία και από το 2008 έχει επενδύσει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια στην ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου από καινοτόμα προϊόντα που έχουν σκοπό να αναπαράγουν τις αισθητηριακές και γευστικές ιδιότητες του τσιγάρου, παράγοντας ένα αερόλυμα που θα είναι σημαντικά λιγότερο βλαβερό από τον καπνό του τσιγάρου.





Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα