Σε μαζικές απολύσεις υπαλλήλων καταφεύγουν οι επιχειρηματίες

Μαζικές απολύσεις υπαλλήλων αναγκάζονται να κάνουν πολλοί επιχειρηματίες μετά την αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος αλλά και στις πρώτες ύλες.

Μαζικές απολύσεις σε εστιατόριο με ιστορία
Στην υποδοχή των πελατών και στα τηλέφωνα ο πατέρας, στην ψησταριά τα δύο του παιδιά εναλλάξ με βάρδιες και πίσω από τους πάγκους στις ετοιμασίες η σύζυγος μαζί με τη μία και μοναδική υπάλληλο που απέμεινε στο εστιατόριο. Ένα κατάστημα στο κέντρο με ιστορία 40 χρόνων στην Πάτρα που μετά τις καλές μέρες του παρελθόντος και κυρίως των πρώτων δεκαετιών, δίνει μάχη για να μην κλείσει, ως οικογενειακή επιχείρηση πια.

Οι απολύσεις τους τελευταίους μήνες ήταν διαδοχικές, αφού τα έξοδα εκτοξεύτηκαν και η πελατεία μειώθηκε.

Ο λογαριασμός ρεύματος που βλέπουμε και πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 4 Οκτωβρίου είναι μόνο ένας από τους πονοκεφάλους της οικογένειας. Τα έξοδα όπως μας λέει ο ιδιοκτήτης φτάνουν πια τα 25.000 € κάθε μήνα, με τα χρήματα που μπαίνουν στο ταμείο να είναι όλο και λιγότερα.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο. Η οικογένεια κλήθηκε να αποφασίσει αν θα βάλει λουκέτο ή αν θα κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια να το κρατήσει ανοιχτό, με τα δικά της χέρια.

Από εκεί που το εστιατόριο έδινε δουλειά σε 10 και πλέον υπαλλήλους, έφτασε στο σημείο να κάνει περικοπές και να συνάπτει ειδικές συμφωνίες με μειωμένα ωράρια για τις διανομές των παραγγελιών.

Τη σοβαρότητα της κατάστασης έχουν συνειδητοποιήσει όλοι στην οικογένεια.

«Κάνουμε όλες τις δουλειές μόνοι μας, όλα έχουν ακριβύνει».

Από εκεί που είχαν την εποπτεία στο κατάστημα, τώρα όπως λέει ο γιος του ιδιοκτήτη, όλη η οικογένεια τρέχει και δεν προλαβαίνει.

Η οικογένεια δουλεύει και έχει συνειδητοποιήσει πως ο χειμώνας που έρχεται θα είναι καθοριστικός. Είτε θα υπάρξει ανάκαμψη είτε θα συμβεί αυτό που όλοι φοβούνται και απεύχονται, με το εστιατόριο να κατεβάζει οριστικά τα ρολά του, μετά από τέσσερις και πλέον δεκαετίες.

Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα