Τα 20 σημάδια που δείχνουν το τέλος της σχέσης


Είναι η σχέση σας σε καλό δρόμο ή μήπως έχει έρθει η ώρα να πάτε για άλλα;
Πολλές φορές μπορεί να μένετε κολλημένοι σε
μια σχέση, παρά το γεγονός ότι στην πραγματικότητα είστε...

μόνοι απλά και μόνο γιατί αρνείστε να παραδεχτείτε ότι κάτι δεν πάει καλά.

"Έτσι απλά έρχεται το τέλος;" θα αναρωτηθείτε; Δεν είναι ποτέ τόσο απλό. Οι περισσότεροι έχουμε βρεθεί μπροστά σε αυτό το δίλημμα.

Νομίζετε ότι είστε υπερβολικοί, ανησυχείτε ότι κανένας άλλος δεν θα σας αγαπήσει τόσο, δεν θέλετε να πληγώσετε κάποιον που σας νοιάζεται, φοβάστε ότι θα το μετανιώσετε και δεν θα μπορείτε να τον ξανακερδίσετε... Έχετε μείνει ποτέ σε μια σχέση για κάποιον από τους παραπάνω λόγους; Μην το αρνείστε, δεν είστε οι μόνοι.

Δυστυχώς όμως κανένας από αυτούς τους λόγους δεν είναι αρκετός για να μείνετε σε μια σχέση, που έχει φτάσει σε τέλμα. Ο τερματισμός μιας σχέσης μπορεί να είναι ψυχοφθόρος αλλά και η παραμονή σε μια σχέση προβληματική σίγουρα δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

Εμείς σας παρουσιάζουμε 20 σημάδια, που δείχνουν ότι έχει έρθει ο καιρός να προχωρήσετε. Θα είναι μια απόφαση δύσκολη, αλλά τελικά θα είναι η καλύτερη λύση και για τους δυο σας. Η ζωή είναι πολύ σύντομη για να σπαταλάτε πολύτιμα χρόνια σε μια σχέση, που σε τελική ανάλυση δεν οδηγεί πουθενά.

1. Νιώθετε την ανάγκη να περνάτε χρόνο μόνοι σας

Σίγουρα δε θα ήταν λογικό να θέλετε ο σύντροφός σας να είναι δίπλα σας κάθε στιγμή, κάθε λεπτό. Είναι φυσιολογικό να θέλετε να περάσετε λίγο χρόνο μόνοι σας. Αλλά αν θέλετε να είστε συνέχεια μόνοι σας και εύχεστε αυτός ή αυτή να μην ήταν στα πόδια σας, είναι σαφές ότι η σχέση αυτή σας δίνει μεγαλύτερη απογοήτευση από ό, τι χαρά.

2. Δεν βγαίνετε πια έξω μαζί

Ακόμα και αν μένετε μαζί, δεν πρέπει ποτέ να σταματήσετε να βγαίνετε έξω μαζί. Μια πετυχημένη σχέση δε βασίζεται μόνο στον έρωτα και στις ώρες που βλέπετε σιωπηλά ταινίες μαζί με το ταίρι σας.

3. Προτιμάτε να δείτε τους φίλους σας παρά το σύντροφό σας

Μια καλή σχέση προϋποθέτει την ύπαρξη κοινωνικών σχέσεων με και χωρίς το άλλο σας μισό. Δεν είναι φυσιολογικό να επιθυμείτε να περνάτε όλο το χρόνο σας με τους φίλους σας και όχι με το σύντροφό σας.

4. Η ερωτική σας ζωή περνάει κρίση

Η ερωτική σας σχέση μπορεί να περνάει κρίση για πολλούς λόγους, όπως το στρες, τα επαγγελματικά προβλήματα ή κάποιο πρόβλημα υγείας. Αλλά αν δεν νιώθετε πια έλξη για το σύντροφό σας και το σεξ έχει γίνει αγγαρεία ή έχει σταματήσει εντελώς, μάλλον δεν πρέπει να αγνοήσετε τον κώδωνα του κινδύνου.

5. Έχετε σταματήσει να αγγίζετε ο ένας τον άλλον

Το άγγιγμα μεταξύ των συντρόφων δεν είναι μόνο δείγμα ερωτισμού αλλά αγάπης και οικειότητας. Τα απαλά αγγίγματα, το αγκάλιασμα και το άγγιγμα των χεριών είναι σημάδια μιας υγιούς σχέσης. Αν χαμηλώνετε το βλέμμα ή δυσανασχετείτε όταν σας αγγίζει, ήρθε η ώρα να πέσουν οι τίτλοι τέλους στη σχέση σας.

6. Έχετε σταματήσει να φιλιέστε

Τα παθιασμένα φιλιά είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι μιας σχέσης, έτσι συχνά είναι το πρώτο πράγμα που εξαφανίζεται όταν το ζευγάρι απομακρύνεται. Αν δεν απολαμβάνετε πια τα φιλιά με το σύντροφό σας, το τέλος μάλλον δεν είναι πολύ μακριά.

7. Πλέον δε σας κάνει να γελάτε

Το χιούμορ του/ της ήταν ένα από τα σημεία που σας τράβηξαν από την πρώτη στιγμή. Αν πλέον θα προτιμούσατε να μη μιλάει τόσο πολύ, τα πράγματα είναι μάλλον ανησυχητικά.

8. Δε μιλάτε πια

Το να συζητάτε - για ασήμαντα πράγματα από το τι έδειξε στις ειδήσεις μέχρι τι συνέβη στη δουλειά - αποτελεί τη βάση μιας καλής σχέσης. Όταν σταματήσετε να μιλάτε ο ένας στον άλλο για τα μικρά πράγματα, αυτό είναι ένα σημάδι ότι δεν μπορείτε να δείτε ο ένας τον άλλο σα φίλο πια.

9. Σας ενοχλεί το παραμικρό

Αν σας ενοχλούν τα πάντα από τον τρόπο που πίνει τον καφέ του μέχρι το χρώμα που έχει το πουκάμισο που φοράει, δεν είστε πια ερωτευμένοι αλλά σε εμπόλεμη κατάσταση. Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία: είναι ακριβώς αυτό το είδος του καθημερινού στρες, που μπορεί να βλάψει την υγεία σας.

10. Τον/ την ενοχλεί το παραμικρό

Αν το έτερόν σας ήμισυ φαίνεται συνεχώς ενοχλημένο από εσάς, αυτό αφήνει να διαφανεί ότι δεν είναι ευχαριστημένο ή δε νιώθει άνετα μαζί σας. Μπορεί να θέλει να χωρίσετε αλλά να μην έχει το θάρρος να θέσει επί τάπητος το θέμα. Αν όμως σας κάνει να νιώθετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα σωστά, τι νόημα έχει να μένετε σε αυτή τη σχέση;

11. Κάνετε μόνος σας όλες τις δουλειές

Όλα τα ζευγάρια έχουν διαφωνίες σχετικά με τις δουλειές του σπιτιού αλλά οι λογομαχίες συνήθως καταλήγουν σε συμβιβαστικές λύσεις. Αν ο σύντροφός σας σας αντιμετωπίζει σαν υπηρέτη, μήπως ήρθε η ώρα να του κουνήσετε το μαντήλι;

12. Δε σας νοιάζει για την εμφάνισή σας

Το γεγονός ότι έχετε ένα σταθερό δεσμό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμελείτε τον εαυτό σας και την εμφάνισή σας. Αν δεν νοιάζεστε πια για την εμφάνισή σας και για το πόσο αρέσετε στο/ στη σύντροφό σας, ίσως έχει φτάσει η αρχή του τέλους για τη σχέση σας.

13. Δε θυμάστε πια τις επετείους σας

Επέτειοι, γενέθλια, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και ούτω καθεξής... Μπορεί όλα αυτά να φαίνονται ασήμαντα αλλά ένα αγαπημένο ζευγάρι συνήθως τους δίνει έστω μικρή σημασία. Μπορεί δηλαδή να συμφωνήστε ότι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια καθαρά εμπορική γιορτή αλλά παρόλα αυτά μπορείτε να κανονίσετε ένα ρομαντικό ραντεβού. Όταν φτάσετε στο σημείο να ξεχνάτε ακόμη και τα γενέθλια του άλλου, ο χρόνος έχει μάλλον αρχίσει να μετράει αντίστροφα.

14. Έχετε πάψει (ή έχει πάψει) να δίνετε σε αυτή τη σχέση

Οι περισσότερες σχέσεις περνούν από ένα στάδιο, όπου ο ένας από τους δύο συντρόφους είναι πιο συναισθηματικά γενναιόδωρος από τον άλλο, αλλά αυτή η ...έλλειψη ισορροπίας δεν θα πρέπει να είναι μόνιμη. Στην αντίθετη περίπτωση τα πράγματα δυσκολεύουν.

15. Δε σας αρέσει πια ο εαυτός σας

Ο ιδανικός σύντροφος δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να σας κάνει να αισθάνεστε ότι είστε ανεπιθύμητοι, ότι δεν είστε ελκυστικοί και ότι δεν πρέπει να είστε ο εαυτός σας. Αν το άλλο σας μισό σας προκαλεί τέτοια συναισθήματα με τη συμπεριφορά του αυτή η σχέση μόνο καλό δε σας κάνει.

16. Οι φίλοι σας πιστεύουν ότι αυτή η σχέση δε σας κάνει καλό

Οι φίλοι σας ξέρουν καλύτερα τι είναι καλό για σας και θα σας πουν αυτό που σκέφτονται χωρίς να έχουν κάτι να κερδίσουν. Αν, λοιπόν, πιστεύουν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν κάνει για σας, ακούστε τη γνώμη τους. Οι φίλοι σας θα είναι εδώ για σας, όταν εκείνος ή εκείνη δε θα είναι.

17. Συγκρίνετε τον / την σύντροφό σας με άλλους άνδρες ή γυναίκες

Είναι φυσικό να βρίσκετε και άλλους ανθρώπους ελκυστικούς, αλλά όχι να συγκρίνετε τον/ την σύντροφό σας συνεχώς με κάθε άτομο, που βρίσκεται μπροστά σας.

18. Έχετε αρχίσει να ξανασκέφτεστε τους πρώην σας

Είναι ωραίο να είστε φίλοι με τους πρώην σας και σίγουρα δείχνει ωριμότητα. Αλλά αν αρχίσετε να φλερτάρετε με έναν /μία πρώην και κανονίσετε να συναντηθείτε μαζί του/της και ξαφνικά πιάσετε τον εαυτό σας να αναρωτιέται «πώς θα ήταν αν ...;», η τωρινή σχέση σας είναι καταδικασμένη.

19. Θέλετε να τον/ την αλλάξετε

Αφού έχετε περάσει τους πρώτους μήνες μέσα σε ένα ροζ συννεφάκι, έχει αρχίσει να γίνεται κάτι παραπάνω από αντιληπτή η ασυμφωνία χαρακτήρων. Πάρτε το όμως απόφαση: δεν μπορείτε να αλλάξετε τον/την σύντροφό σας και να τον μετατρέψετε σε κάποιον που θα ταιριάζει καλύτερα με σας. Αντ' αυτού, βρείτε κάποιον/ κάποια, που είναι ήδη τέλειος για σας.

20. Λέτε "σ ‘αγαπώ" αλλά δεν το εννοείτε

Μήπως αισθάνεστε ενοχές όταν λέτε "σ΄ αγαπώ", σα να λέτε ψέματα; Μήπως λέτε τη μαγική φράση μόνο και μόνο για να νιώσετε καλύτερα; Σταματήστε να λέτε πράγματα που δεν εννοείτε και αρχίστε να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο σε κάποιον που αγαπάτε πραγματικά - αρχής γενομένης από τον εαυτό σας.





Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα