Ξηροδερμία: Πώς αντιμετωπίζεται με φυσικά υλικά

Η εκτεταμένη χρήση χημικών προϊόντων, σαμπουάν και μαλακτικών για τα μαλλιά σας μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής, στερώντας του τη φυσική του υγρασία και οδηγώντας σε μεγάλη ξηρότητα.

Αυτή η ξηρότητα είναι που οδηγεί σε ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής. Επίσης, η μακροχρόνια έκθεση σε ακραίες κλιματικές συνθήκες, γι παράδειγμα, ένα μονίμως κλιματιζόμενο γραφείο ή η εργασία για πολλές ώρες στον ήλιο, επίσης, μπορεί να βλάψουν τα μαλλιά και να προκαλέσει ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής.

Οι άνθρωποι που κάνουν εκτεταμένο styling στα μαλλιά τους είναι επίσης εξαιρετικά επιρρεπείς στην ξηροδερμία της κεφαλής. Πιστεύεται επίσης ότι μια διατροφή φτωχή σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής.

Τα συμπτώματα της ξηροδερμίας στο κεφάλι είναι συνήθως φαγούρα και νιφάδες σαν της πιτυρίδας.

Τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να καταπολεμήσετε την ξηροδερμία



Έλαιο από δέντρο τσαγιού

Έχει ισχυρές αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες και κάνει μια καταπληκτική αρχική θεραπεία για την ξηροδερμία της κεφαλής. Τα φυσικά έλαια προσφέρουν εξαιρετική θρέψη και ενυδάτωση, ενώ καταπολεμούν τη φαγούρα και την απολέπιση.

Ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να θυμάστε όταν χρησιμοποιείτε αυτό το έλαιο ως θεραπεία για την ξηροδερμία είναι ότι πρέπει πάντα να το αραιώνετε πριν από την εφαρμογή του στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Χυμός λεμονιού και μέλι

Μην εκπλήσσεστε. Αυτό το εξαιρετικό μείγμα δεν είναι ιδανικό μόνο για την θεραπεία του πονόλαιμου, αλλά λειτουργεί εκπληκτικά και ως θεραπεία τςη ξηροδερμίας στο κεφάλι. Το μέλι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και το λεμόνι έχει καθαριστικές ιδιότητες. Συνδυαστικά αποτελούν ένα επιτυχημένο δίδυμο κατά της ξηροδερμίας. Εφαρμόζοντας αυτό το μείγμα βαθιά στα μαλλιά σας θα δείτε μοναδικά αποτελέσματα.

Να θυμάστε ότι το λεμόνι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε σκασμένο, ερεθισμένο δέρμα καθώς μπορεί να προκαλέσει τσούξιμο ή μερικές φορές ακόμα και να επιδεινώσει το πρόβλημα.

Μηλόξυδο

Εφαρμόζοντας μηλόξυδο στο τριχωτό της κεφαλής σας θα βοηθήσετε στην εξισορρόπηση του pH του τριχωτού της κεφαλής και θα περιορίσετε τον κνησμό (φαγούρα) και την ξηρότητα.

Και το μηλόξυδο πρέπει πάντα αν το αραιώνετε με νερό πριν από τη χρήση.



Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα