Δεν μπορείς να ξυπνήσεις το πρωί;

Πάρα πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να σηκωθούν από το κρεβάτι κάθε πρωί. Μήπως είσαι κι εσύ ένας από αυτούς που

ακυρώνουν συνεχώς το ξυπνητήρι πατώντας το snooze; Αργείς στις υποχρεώσεις και τη δουλειά, αλλά όσο κι αν το βάζεις στο μυαλό σου, σου είναι αδύνατο να ξυπνήσεις;

Το πανεπιστήμιο Flinders στην Αδελαΐδα, υποστηρίζει ότι γι αυτό ευθύνεται η διαταραχή καθυστέρηση φάσης ύπνου, η οποία χαρακτηρίζεται από την έντονη αδυναμία όσων υποφέρουν από αυτή να κοιμηθούν και να ξυπνήσουν στο χρόνο που πρέπει. Πρόκειται για ανθρώπους με πολύ αργό βιολογικό ρολόι σε σχέση με άλλους κάτι που τους κάνει να αργούν να κοιμηθούν πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ξυπνήσουν.

Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως η αιτία της δυσκολίας μας είμαστε εμείς οι ίδιοι και οι συνήθειές μας. Αν νιώθεις κι εσύ πως δεν κάνεις ό, τι καλύτερο για να έχεις μία καλή ποιότητα ύπνου, ξεκίνα να σκέφτεσαι τι δεν κάνεις σωστά και επαναπρογραμματίσου!

• Απέφυγε τις οθόνες την ώρα που πρέπει να κοιμηθείς. Kλείσε το Facebook, την τηλεόραση και ξέχνα το smartphone. Μια πολύ αποτελεσματική εναλλακτική είναι το να διαβάσεις κάποιο βιβλίο πριν κοιμηθείς.


• Άσε ανοιχτά τα παντζούρια και τις κουρτίνες του υπνοδωματίου σου. Το φως, ιδίως το φυσικό σε βοηθά να ξυπνήσεις. Η μελατονίνη, είναι μια ορμόνη που εκκρίνεται από τον εγκέφαλό μας όταν νυχτώνει, μας δημιουργεί υπνηλία και εξαφανίζεται όταν έρθουμε σε επαφή με το φως.


• Κόψε την καφεΐνη, το αλκοόλ, το τσιγάρο. Όχι μόνο σε υπερ-διεγείρουν αλλά ευθύνονται και γαι την κακή ποιότητα ύπνου.

• Αν το δωμάτιό σου είναι πολύ ζεστό η πολύ κρύο, τότε θα είναι δύσκολο να κοιμηθείς. Προτίμησε ελαφριά γεύματα πριν τον ύπνο, ή ακόμη καλύτερα καθόλου φαγητό και μην πίνεις μεγάλες ποσότητες υγρών πριν. Καλό είναι επίσης το κρεβάτι σου ή ο χώρος που επιλέγεις για να κοιμηθείς να είναι άνετος.

• Πέσε κάθε μέρα για ύπνο την ίδια ώρα. Αν, όμως, μάθεις στο σώμα σου να κοιμάται και να ξυπνάει συγκεκριμένες ώρες, θα έχεις ένα εύκολο καθημερινό ξύπνημα.

• Κάνε ντουζ το πρωί. Το κρύο νερό σε ξυπνάει και σε αναζωογονεί!






Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα