Κάντε Sex για να μην «πάθετε» προστάτη

Το σεξ κάνει καλό στην υγεία τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.Τα οφέλη είναι πολλά…ένα από αυτά είναι πως το καλό και υγιές σεξ
προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη.
Αξιόλογες κλινικές έρευνες έδειξαν ότι
υπάρχει σχέση μεταξύ της συχνότητας εκσπερμάτωσης και του καρκίνου του προστάτη.

Ο κίνδυνος για καρκίνο του προστάτη μειώνεται με την αύξηση της συχνότητα εκσπερμάτωσης.

Ο λόγος φαίνεται να είναι ότι με την εκσπερμάτωση αποβάλλονται καρκινογόνες ουσίες που συσσωρεύονται στο προστατικό υγρό.

Ο προστάτης για να κατασκευάσει το προστατικό υγρό, συγκεντρώνει σε πολύ ψηλό βαθμό πολλές ουσίες από το αίμα. Για ορισμένες ουσίες όπως ο ψευδάργυρος, το κιτρικό οξύ και το κάλιο, η συγκέντρωση αυξάνεται στο προστατικό υγρό μέχρι 600 φορές σε σύγκριση με τη συγκέντρωση στο αίμα.

Με τον ίδιο τρόπο είναι πιθανόν να αυξάνονται στον προστάτη καρκινογόνες ουσίες με αποτέλεσμα να δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης καρκίνου προστάτη. Το τακτικό άδειασμα του προστάτη με το σεξ ή δια μέσου του αυνανισμού, μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του καρκίνου προστάτη.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι άνδρες που από την ηλικία των 20 έως 30 χρονών είχαν τουλάχιστο 5 εκσπερματώσεις εβδομαδιαίως, είχαν αργότερα στη ζωή τους 33% λιγότερο κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο του προστάτη.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι οι άνδρες που έχουν πολλούς ερωτικούς συντρόφους, έχουν κατά 40% αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο. Αυτό οφείλεται στις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες. Έτσι είναι σημαντικό να θυμούμαστε ότι τα πλεονεκτήματα της συχνής σεξουαλικής επαφής χάνονται όταν υπάρχουν πολλοί ερωτικοί σύντροφοι.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η υγιής και συνετή σεξουαλική ζωή, χωρίς πολλούς ερωτικούς συντρόφους, με μονογαμική σχέση μπορεί να συμβάλλει θετικά στη υγεία. Εναπόκειται σε μας πλέον να χρησιμοποιούμε ορθά το ευεργέτημα αυτό που μας δίνει η ζωή.







Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα