Η θεραπεία τεστοστερόνης βελτιώνει θεαματικά τις σεξουαλικές επιδόσεις!

Όσο κανείς γερνάει, τόσο μειώνονται τα επίπεδα της τεστοστερόνης του, αν και η μείωση διαφέρει από άνδρα σε άνδρα. Τα τελευταία 15 χρόνια, όλο και
περισσότεροι άνδρες καταφεύγουν στη λύση της τεστοστερόνης για να ξαναβρουν
τη σεξουαλική ορμή της νεότητάς τους.
Οι ηλικιωμένοι με χαμηλή λίμπιντο και χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης αρχίζουν να δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το σεξ και να έχουν καλύτερες σεξουαλικές λειτουργίες, όταν κάνουν θεραπεία τεστοστερόνης, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η ελεγχόμενη διπλά «τυφλή» κλινική μελέτη, η μεγαλύτερη του είδους μέχρι σήμερα, που έγινε με παράλληλη χρήση εικονικού φαρμάκου (πλασίμπο) για λόγους σύγκρισης, πραγματοποιήθηκε σε 470 ετεροφυλόφιλους άνδρες άνω των 65 ετών σε 12 πανεπιστημιακά νοσοκομεία των ΗΠΑ και διήρκεσε ένα έτος.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γκλεν Κάνιγχαμ του Κολλεγίου Ιατρικής Μπέιλορ του Χιούστον στο Τέξας, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κλινικής ενδοκρινολογίας «Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism».

Οι συμμετέχοντες ελάμβαναν είτε τεστοστερόνη, είτε ψευδοφάρμακο, χωρίς ούτε οι ίδιοι, ούτε οι γιατροί τους να γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιός είχε πάρει τι. Η σεξουαλική λειτουργία των ηλικιωμένων παρακολουθείτο μέσω της συμπλήρωσης ερωτηματολογίων ανά τρίμηνο.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν πάρει τεστοστερόνη, εμφάνισαν συστηματική βελτίωση της λίμπιντό τους και καλύτερες επιδόσεις στο σεξ, όπως μεγαλύτερη συχνότητα επαφών, μεγαλύτερη διάρκεια κάθε επαφής, νυχτερινές στύσεις, επιθυμία για αυνανισμό κ.α. Κάτι ανάλογο δεν παρατηρήθηκε σε όσους είχαν πάρει το «πλασίμπο».

Η νέα μελέτη, που υποστηρίχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε ότι η εν λόγω ορμονοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες της τρίτης ηλικίας με χαμηλή σεξουαλική διάθεση. Όμως, εκτός από το ζήτημα της αποτελεσματικότητας, η έρευνα δεν ήταν αρκετά μεγάλη ούτε αρκετά μακρόχρονη για να διερευνήσει τις πιθανές παρενέργειες της θεραπείας στο καρδιαγγειακό σύστημα ή στον προστάτη.









Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα