Γιατί οι άνδρες έχουν εντονότερες σεξουαλικές ορμές;

Οι άνδρες επιζητούν συχνότερα το σεξ ή οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο αυτοέλεγχο; Το ερώτημα αυτό απασχολεί εδώ και χρόνια τους επιστήμονες. ερευνητές
από το Πανεπιστήμιο του Τέξας δηλώνουν ότι οι απάντηση είναι απλή: οι άνδρες έχουν εντονότερες σεξουαλικές ορμές γιατί έτσι εξελίχθηκε το ανθρώπινο είδος.


Σε σύγκριση με τις γυναίκες, οι άνδρες φάνηκε πως δυσκολεύονται περισσότερο να στρέψουν το βλέμμα τους μακριά από τη φωτογραφία μιας ελκυστικής γυναίκας, ακόμη κι όταν είχαν λάβει οδηγίες να το κάνουν. Επακόλουθες δοκιμές έδειξαν ότι οι άνδρες επιδεικνύουν τα ίδια επίπεδα αυτοελέγχου με τις γυναίκες, όμως η παρόρμηση να υποκύψουν σε μια ελκυστική ύπαρξη είναι τέσσερις φορές ισχυρότερη.

Η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους μπορεί να δώσει μια εξήγηση γι αυτές τις διαφορές, υποστηρίζουν οι συντάκτες τις σχετικής μελέτης. Ο πρωταρχικός σκοπός του σεξ είναι η αναπαραγωγή. Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός όμως επιβαρύνουν κυρίως τις γυναίκες κι έτσι αυτές έχουν εξελιχθεί ώστε να είναι πιο επιλεκτικές ως προς τους σεξουαλικούς τους συντρόφους. Παράλληλα, η κοινωνική αποδοχή της σεξουαλικής απελευθέρωσης των ανδρών μπορεί να έχει επηρεάσει με τη σειρά της τις σεξουαλικές ορμές των ανδρών.




Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα