Ελέφαντας τρελάθηκε από τη ζέστη και έσκισε στα δυο τον ιδιοκτήτη του

Η ζέστη και η κούραση τρέλαναν έναν 20χρονο ελέφαντα στην Ταϊλάνδη ο οποίος με τους χαυλιόδοντες του χτύπησε πολλές φορές τον ιδιοκτήτη και χειριστή του μέχρι που τον έκοψε στη μέση. Το ζώο φορτώθηκε με ξύλα από μια φυτεία κατά τη διάρκεια του καύσωνα στην Ταϊλάνδη με αποτέλεσμα να μην αντέξει άλλο και να προχωρήσει στην πράξη αυτή.

Ο αρσενικός ελέφαντας, ονόματι Pom Pam, χτύπησε τον 33χρονο Supachai Wongfaed με τους χαυλιόδοντες του πολλές φορές μέχρι που του έκοψε το σώμα στη μέση.

 
Η αστυνομία, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ανέφερε ότι το ζώο «τρελάθηκε» από τη ζέστη σύμφωνα με την dailymail.co.uk.

Ο 20χρονος ελέφαντας, επί τέσσερις μέρες έσερνε καουτσούκ κάτω από τον καυτό ήλιο στην επαρχία Phang Nga της νότιας Ταϊλάνδης μέχρι που έφτασε στα όρια του και σκότωσε τον χειριστή του.

   
Αστυνομικοί και διασώστες κλήθηκαν στο σημείο στις 17 Αυγούστου όπου βρήκαν το σώμα του Wongfaed κομμένο στα δύο μέσα σε μια λίμνη αίματος. Αξιωματικοί που βρέθηκαν στο σημείο αναζήτησαν τον ελέφαντα και τον εντόπισαν περίπου 500 μέτρα μακριά από το σώμα του Wongfaed.

Στη συνέχεια πυροβόλησαν τον Pom Pam με ένα ηρεμιστικό βέλος από απόσταση έτσι ώστε οι διασώστες να μπορέσουν να απομακρύνουν την σωρό του χειριστή.

Οι ασιατικοί ελέφαντες χρησιμοποιούνται σε πολλές περιπτώσεις ώστε να μεταφέρουν κορμούς και ξύλα σε δασικές περιοχές της Ταϊλάνδης, παρά τον νόμο που ισχύει τα τελευταία 30 χρόνια ο οποίος απαγορεύει την πρακτική αυτή.

   
Ο αντισυνταγματάρχης της αστυνομίας Takua Thung, Sorasak Chandee, είπε: «Ο ιδιοκτήτης του ελέφαντα δέχθηκε επίθεση και σκοτώθηκε από το ζώο του. Ο ελέφαντας ήταν επιθετικός όταν τον βρήκαμε».

Ο πατέρας του Wonfaed είναι ο Thawon Wongfaed, ο πρώην δήμαρχος της υποπεριφέρειας Khok Charoen στην κεντρική Ταϊλάνδη.

Τον περασμένο μήνα, ένας άλλος χειριστής σκοτώθηκε από τον ελέφαντα του σε μια φυτεία καουτσούκ στην περιοχή Chawang, στη νότια Ταϊλάνδη.

Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων PETA έχει αναφέρει ότι οι ελέφαντες που εργάζονται σε αιχμαλωσία «έχουν ξεριζωθεί από τα σπίτια τους στη ζούγκλα για να πουληθούν σαν εξοπλισμός. Αναγκάζονται να μεταφέρουν παράνομους κορμούς ή να διασκεδάζουν τους τουρίστες».



Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα