Τα 5 πιο ευεργετικά μπαχαρικά για τον οργανισμό

Σας έχουμε τον ωραιότερο τρόπο να αντικαταστήσετε το αλάτι στα φαγητά σας χωρίς να είναι άνοστα. Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά τα μπαχαρικά.Δείτε τα 5 πιο σημαντικά
για τον οργανισμό σας και σας λέμε γιατί δεν πρέπει να λείπουν σε καμία περίπτωση από καμία κουζίνα.







Κόκκινο πιπέρι
Το πιπέρι καγιέν, όπως είναι ευρύτερα γνωστό, πρόκειται για μια αποξηραμένη σκόνη κόκκινων καυτερών πιπεριών που ταιριάζει μοναδικά και ιδανικά κυρίως σε μαγειρευτά, σάλτσες και σούπες. Το κύριο χαρακτηριστική του είναι η καψαϊκίνη, που έχει αντιφλεγμονώδη δράση και σχετίζεται με μείωση της χοληστερόλης και καλύτερη υγεία της καρδιάς και των αγγείων. Όσοι το… γνωρίζουν κάνουν λόγο για την αντιμικροβιακή του δράση και την επιτάχυνση του μεταβολισμού, βοηθώντας όλους μας στο αδυνάτισμα.

Μοσχοκάρυδο
Είναι γνωστό για το δυνατό του άρωμα κ την έντονή του γεύση και οι νοικοκυρές και οι σεφ το χρησιμοποιούν κυρίως σε συνταγές με κρέας, λουκάνικα, σπανάκι, λαχανικά. Επίσης ταιριάζει μοναδικά σε μπεσαμέλ, πουρέ πατάτας, αλλά και σε γλυκά, λικέρ και τσάι. Η καλύτερη αποστολή του είναι πως λειτουργεί ως αντισηπτικό του εντέρου, τονώνει το νευρικό σύστημα και βάζει τέλος στο άγχος και την κόπωση.

Γαρύφαλλο
Το έντονο άρωμά του είναι ιδανικό για να αρωματίζει τις μπριζόλες, ενώ επίσης δίνει καταπληκτική γεύση στους ζωμούς και τα λικέρ και χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στη ζαχαροπλαστική. Είναι γνωστό για το αιθέριο έλαιο ευγενόλη που περιέχει το οποίο ανακουφίζει από τον πόνο, τον τυμπανισμό, τη ναυτία και έχει ήπια αντισηπτική δράση. Τα φλαβονοειδή που περιέχει είναι ευεργετικά για την καρδιά.

Κανέλα
Έχει τονωτικές, αντισηπτικές και θερμαντικές ιδιότητες. Περιέχει μαγνήσιο και σίδηρο, είναι εξπέρτ στο να ελαττώνει την αρτηριακή πίεση και μειώνει καταλυτικά τα επίπεδα του σακχάρου σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2. Ταιριάζει τέλεια σε μαρινάτες, στο κόκκινο κρέας, τα πουλερικά και το ψάρι. Επίσης δίνει μοναδική γεύση σε φρουτοσαλάτες, γλυκά, κομπόστες, ζεστή σοκολάτα και τσάι.

Κουρκουμάς
Πρόκειται για ένα αυτοφυές φυτό της Νότιας Ινδίας κι έχει χαρακτηριστικό από τους επιστήμονες κίτρινο – χρυσαφί χρώμα. Ενισχύει την πεπτική λειτουργία, βοηθάει σε κρυολογήματα, βήχα και καταρροή και επιταχύνει την παραγωγή ινσουλίνης από το πάγκρεας και βοηθά σημαντικά τον διαβήτη τύπου 2. Η σκόνη του, εάν μπει πάνω σε πληγές, σταματάει γρήγορα την αιμορραγία και έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Ταιριάζει τέλεια σε πουλερικά και ρύζι.

Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα