Ππαραλήρημα του Ερντογάν και οι νέες απειλές προς την Ελλάδα

Νέο εθνικιστικό παραλήρημα είχαμε από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε τους Έλληνες ποταπούς ενώ και ο εθνικιστής κυβερνητικός εταίρος του, Ντεβλέτ Μπαχτσελί απειλεί τους Έλληνες ότι θα πληρώσουν βαρύ τίμημα όπως το 1922.

Σε ρητορική ακραίας πρόκλησης και διχασμού προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν, με εθνικιστικές κορώνες, για την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής. Οι Έλληνες είναι το ίδιο ποταποί όπως πριν από 100 χρόνια είπε χαρακτηριστικά.

Ο Χουλουσί Ακάρ ξεχνώντας την παραβατική συμπεριφορά των τουρκικών F-16 και τις υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά στοχοποιεί τους ελληνικούς πυραύλους S-300 στην Κρήτη.

«Οι S-300, “κλείδωσαν” τα τουρκικά F-16 που επιχειρούν στο ΝΑΤΟ. Αυτό που έκανε ο κακός μας γείτονάς πρέπει να το δούμε, να το κατανοήσουμε και να το εξηγήσουμε. Τέτοια απροκάλυπτη αυθάδεια, τέτοια απερισκεψία είναι απαράδεκτη» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εθνικιστής κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Μπαχτσελί ,ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να συνέλθει και απειλεί ότι οι Έλληνες θα πληρώσουν βαρύ τίμημα όπως το 1922.

Ο Τζον Κέρι βρέθηκε και στο υπουργείο Εξωτερικών όπου ο Νίκος Δένδιας είχε μαζί του και τους προκλητικούς χάρτες της τουρκικής Γαλάζιας Πατρίδας τους οποίους και έδειξε στον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δείχνοντας την Άγκυρα κάλεσε όλες τις χώρες της ανατολικής Μεσογείου να σεβαστούν το Δίκαιο της θάλασσας.

«Θα το χρησιμοποιήσουμε αυτό στην ευρύτερη περιοχή μας και θα ζητήσουμε από όλους να προσπαθήσουν να ακολουθήσουν τους κανόνες προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Και αναφέρομαι συγκεκριμένα στο Δίκαιο της θάλασσας και στο κεφάλαιο 12 όπου ξεκάθαρα αναφέρονται οι κανόνες του παιχνιδιού», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.



Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα