Μενέντεζ: Όχι F-16 στην Τουρκία

 Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε με συνέντευξή του ο γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Με τον τουρκικό αναθεωρητισμό να οξύνεται αυξάνοντας και την παραβατικότητα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα έρχεται από τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ.

«Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις και τις εισβολές της στα ελληνικά χωρικά ύδατα και στον ελληνικό εναέριο χώρο. Τελεία και παύλα. Να σταθεί στο ύψος των ευθυνών της απέναντι στη Συμμαχία. Μέχρι τότε δεν μπορώ να υποστηρίξω την πώληση ή τη μεταφορά αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Τουρκία», δήλωσε ο γερουσιαστης των ΗΠΑ.

Η τουρκική επιθετικότητα που την περασμένη Πέμπτη εκδηλώθηκε και με πτήσεις τουρκικών κατασκοπευτικών στο τεμάχιο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ, όπως αποκάλυψε το MEGA, προξενώντας έντονες συζητήσεις στη Λευκωσία, έχει φτάσει σε νέα ύψη και στο Αιγαίο.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο τρέχον έτος έχουν ήδη σημειωθεί 5273 παραβιάσεις ΕΕΧ, 149 υπερπτήσεις και 153 εμπλοκές, ενώ όλο το 2021 σημειώθηκαν 2744 παραβιάσεις ΕΕΧ, 48 υπερπτήσεις και 145 εμπλοκές.

Στη θάλασσα όλο το 2021 πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και της ακτοφυλακής σημείωσαν 2085 παραβιάσεις ΕΧΥ, ενώ μέχρι και τις αρχές του τρέχοντος Αυγούστου 792 παραβιάσεις Εθνικών Χωρικών Υδάτων.

Η Τουρκία βέβαια δεν χάνει ευκαιρία να ανοίγει ή να υπενθυμίζει θέματα που θεωρεί πως υπάρχουν από παλιά.

Είναι χαρακτηριστική η επίθεση Σοϊλού που έλαβε άμεση και σκληρή απάντηση από τον υπουργό Προστασία του Πολίτη

«Δυστυχώς η Ελλάδα και πάλι ενεργοποίησε τον στρατόπεδο του Λαυρίου, υπάρχει και η Γερμανία… Και παρά αυτή τη φάση, και παρόλο που αυτή είναι η περίοδος που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ στηρίζουν περισσότερο το PKK, είμαστε στην πιο πετυχημένη περίοδό μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών ότι η Ελλάδα είναι κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών είναι προκλητικές και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ακόμα και χθες η τουρκική πολεμική αεροπορία σημείωσε 28 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.



Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα