Προειδοποίηση Ακάρ προς Ελλάδα: Ελπίζω να μην κάνουν κάποιο λάθος

Προειδοποίηση προς την Ελλάδα να μην παρενοχλήσει το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν, απηύθυνε ο Τούρκος υπουργός  Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν υπήρξε κάποια παρενόχληση στο πλωτό γεωτρύπανο από την Ελλάδα, ο Ακάρ απάντησε ότι, «το πλωτό γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν συνεχίζει τις έρευνές του. Η φρεγάτα Γκεντίζ το συνοδεύει και διασφαλίζει την ασφάλειά του. Ελπίζουμε να μην κάνουν κάποιο λάθος. Διατηρούμε σχέσεις καλής γειτονίας προστατεύοντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας, χρησιμοποιώντας τα δικά μας μέσα και δυνατότητες στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Αναφορικά με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ στις 15 Αυγούστου για το ζήτημα των F-16, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι «η στρατιωτική μας αντιπροσωπεία πήγε στην Αμερική. Γίνονται συζητήσεις για την προμήθεια των αεροσκαφών. Συζητούνται τεχνικά θέματα. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με θετικό πρόσημο».

Ο Τούρκος υπουργός ρωτήθηκε επίσης εάν η άσκηση της Αιγύπτου με την Ελλάδα ενόχλησε την Τουρκία.

«Το να βρεθούμε μαζί σε μία άσκηση δεν σημαίνει ότι είμαστε σύμμαχοι με όλους. Έχουμε κάνει κι εμείς δεκάδες ασκήσεις τον τελευταίο χρόνο. Και εθνικές και πολυεθνικές. Επομένως, μπορούν να γίνουν ασκήσεις, δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό σε αυτό. Εάν οι συνομιλίες προχωρήσουν και οι σχέσεις φτάσουν σε κάποιο σημείο, μπορούμε να κάνουμε κι εμείς ασκήσεις με την Αίγυπτο στο μέλλον. Το σημαντικό είναι να προστατεύονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των χωρών. Η ευχή μας είναι να ζήσουν ειρηνικά οι χώρες της περιοχής. Αυτό είναι το μήνυμά μας και αυτό είναι αυτό που λέει ο πρόεδρός μας».Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα