Σπείρα διαρρηκτών σκαρφάλωνε στις πολυκατοικίες - Ξάφρισαν 22 σπίτια

Σπείρα διαρρηκτών στη Θεσσαλονίκη διέρρηξε 22 σπίτια. Οι διαρρήκτες σκαρφάλωναν σαν τις γάτες στις πολυκατοικίες, έμπαινα στα σπίτια και έπαιρναν ότι έβρισκαν.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στις περιοχές του Κορδελιού, του Ευόσμου και της Σταυρούπολης, εξιχνίασαν 22 περιπτώσεις διαρρήξεων σπιτιών.

Ειδικότερα, χθες μεσημβρινές ώρες εντοπίστηκε στην περιοχή του Ευόσμου αυτοκίνητο που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας και στο οποίο επέβαιναν δύο άντρες, ηλικίας 31 και 30 ετών που έκαναν παράλληλα χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Ο 31χρονος, στη θέα των αστυνομικών, τράπηκε σε φυγή πεζός, απορρίπτοντας στο έδαφος ένα μικροδέμα κοκαΐνης βάρους 1,5 γραμμαρίου, το οποίο κατείχε μαζί με τον 30χρονο, ενώ κατά την προσπάθειά του να διαφύγει, αποπειράθηκε να αφαιρέσει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που βρισκόταν σε στάση, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη παρά την σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκαν είκοσι δύο περιπτώσεις διαρρήξεων σε οικίες, που έλαβαν χώρα από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους έως και τις αρχές του Αυγούστου.

Αναλυτικότερα, οι ανωτέρω, με τη μέθοδο της αναρρίχησης, έφταναν στα μπαλκόνια των σπιτιών και ακολούθως, αφού παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες, εισέρχονταν στις οικίες από όπου αφαιρούσαν χρήματα και διάφορα τιμαλφή, με τη λεία τους να ανέρχεται σε πάνω από 40.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που επέβαιναν οι συλληφθέντες, εντοπίστηκε πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων, ενώ σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης (7) ετών και φυλάκισης (6) ετών, (11) μηνών και (23) ημερών για κλοπή, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Όλοι οι παραπάνω θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα