Προσλήψεις συνοριοφυλάκων: προκήρυξη για 250 θέσεις

Την πρόσληψη επιπλέον 250 συνοριοφυλάκων μέσα στον χειμώνα προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στις μεταναστευτικές ροές, είπε πως στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε να υπάρξει σταδιακή επέκταση του φράχτη σε όλος το μήκος του Έβρου ποταμού με προτεραιότητα στα σημεία εκείνα που θα υποδείξουν τα αρμόδια υπουργεία και το ΓΕΕΘΑ.

Παράλληλα, δήλωσε πως αποφασίστηκε η ενίσχυση όλων των εποπτικών μέσων τόσο για τα χερσαία όσο και για τα θαλάσσια σύνορά μας.

Τέλος, ανακοίνωσε πως θα προστεθούν μέσα στο χειμώνα άλλοι 250 συνοριοφύλακες.

Όπως χαρακτηριστικά, δήλωσε: 

Για τις μεταναστευτικές πιέσεις στα σύνορά μας – Η χώρα ανταποκρίνεται στο ανθρωπιστικό της καθήκον, αλλά δεν είναι πολιτικά αφελής

«Το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται, τόσο στον Έβρο, όσο και στα θαλάσσια σύνορά μας, μία αυξανόμενη πίεση από παράνομες μεταναστευτικές ροές. Μόνο μέσα στον Αύγουστο, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, αποπειράθηκαν να μπουν παρανόμως από τα ελληνοτουρκικά σύνορα 25.000 παράτυποι μετανάστες. Τους άφησαν εκεί οργανωμένα συμφέροντα και στη συνέχεια καλούσαν την Ελληνική Αστυνομία να τους παραλάβει. Βέβαιο είναι, επίσης, ότι η τουρκική πλευρά – παραβιάζοντας τις διεθνείς Συνθήκες και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την κοινή δήλωσή της με την Ε.Ε. – επιχειρεί την εργαλειοποίηση των δυστυχισμένων αυτών ανθρώπων προκειμένου να εκβιάσει και να πλήξει τη χώρα μας. Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι – όπως προκύπτει από δικές τους μαρτυρίες – οι 38 μετανάστες-πρόσφυγες που πέρασαν τον Έβρο τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου οδηγήθηκαν εκεί από τις τουρκικές αρχές.

Οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, η Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, ο Στρατός φυλάσσουν τα σύνορά μας, που είναι και σύνορα της Ευρώπης, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, διαφυλάσσοντας παράλληλα τα εθνικά μας σύνορα και την εθνική μας κυριαρχία. Η χώρα ανταποκρίνεται στο ανθρωπιστικό της καθήκον, αλλά δεν είναι πολιτικά αφελής. Ακολουθεί αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και δεν πρόκειται να επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου από την τουρκική πλευρά. Και προς την κατεύθυνση αυτή λαμβάνουμε, ήδη, πρόσθετα μέτρα.

Όπως είναι γνωστό, στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε να υπάρξει σταδιακή επέκταση του φράχτη σε όλο το μήκος του Έβρου ποταμού, με προτεραιότητα στα σημεία εκείνα που θα υποδείξουν τα αρμόδια Υπουργεία και το ΓΕΕΘΑ.

Στο ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε επίσης η ενίσχυση όλων των εποπτικών μέσων, τόσο για τα χερσαία όσο και για τα θαλάσσια σύνορά μας. Υπάρχει ήδη στον Έβρο ένα αυτοματοποιημένο σύστημα με θερμικές κάμερες και θα χρησιμοποιηθεί ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει. Επιπλέον, μετά την ήδη σημαντική αύξηση των συνοριοφυλάκων θα προστεθούν μέσα στο χειμώνα άλλοι 250.

Έχουμε αποδείξει ότι η χώρα μας ξέρει και μπορεί να διαχειριστεί και αυτό το ζήτημα με απόλυτη επάρκεια. Όσοι απεργάζονται ύποπτα σενάρια και σχέδια, θα αποτύχουν για μία ακόμη φορά παταγωδώς».


Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα