Οι ιδιοκτήτες ψητοπωλείων τονίζουν πως οι ανατιμήσεις έχουν επηρεάσει και το σουβλάκι, καθώς έχουν αυξηθεί η τιμή στο λάδι, στο γιαούρτι, το κρέας, το ρεύμα και ό,τι χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις.
Κάνοντας μία περιγραφή για το σουβλάκι,το κλασικό γεύμα με ψητό κρέας τυλιγμένο σε πίτα, με σαλάτα και τζατζίκι, κοστίζει τώρα 3,10 - 4 ευρώ κατά μέσο όρο στην Αθήνα, καταγράφοντας αύξηση κατά 30% από το περασμένο καλοκαίρι.
Η Ένωση Ψητοπωλείων και Εστιατορίων στην Αθήνα αναφέρει ότι η τιμή του χοιρινού κρέατος έχει αυξηθεί κατά 30% τους τελευταίους 12 μήνες, του ηλιελαίου που εισάγεται γενικά από την Ουκρανία κατά 125% και οι λογαριασμοί ρεύματος πάνω από 100%.
Τελικά το σουβλάκι φαίνεται να μετατρέπεται σε ένα έδεσμα πολυτελείας.