Τσαβούσογλου: Η Τουρκία θα συνεχίσει να παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας

 Η Τουρκία θα εξακολουθεί να παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, δηλώνει ευθαρσώς ο , Μεβλούτ Τσαβούσογλου.Τι εννοείτε όταν λέτε ελληνικός εναέριος χώρος; Υπάρχουν νησιά τα οποία η Ελλάδα λέει ότι είναι δικά της, νησιά και βραχονησίδες που δεν είναι ξεκάθαρο το καθεστώς ιδιοκτησίας τους και δεν έχουν παραχωρηθεί με συμφωνίες....

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική η Τουρκία μέσω του υπουρού Εξωτερικών της, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αμφισβήτησε την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου και του ελληνικού εναέριου χώρου.
 
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, ο Τσαβούσογλου  αναφέρθηκε τόσο στο θέμα των F-16 και στους περιορισμούς των ΗΠΑ, όσο και στις υπερπτήσεις, λέγοντας ότι «δεν είναι εφικτό να πούμε ”ναι” σε μια διαδικασία για τον ελληνικό εναέριο χώρο. Τι εννοείτε όταν λέτε ελληνικός εναέριος χώρος; Υπάρχουν νησιά τα οποία η Ελλάδα λέει ότι είναι δικά της, νησιά και βραχονησίδες που δεν είναι ξεκάθαρο το καθεστώς ιδιοκτησίας τους και δεν έχουν παραχωρηθεί με συμφωνίες».

Επιπρόσθετα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ  ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία θα εξακολουθεί να παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, καθώς, όπως τονίζει, η Τουρκία αναγνωρίζει 6 μίλια εναέριου χώρου για την Ελλάδα και όχι 10.

«Οι ΗΠΑ δίνουν στην Ελλάδα υλικά αμυντικής βιομηχανίας. αλλά έχουν κατασκευάσει και βάσεις», συμπλήρωσε ο Τσαβούσογλου.Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα