Ακάρ: Απαράδεκτο η Ελλάδα να επιδιώκει να μην πουληθούν τα F-16 στην Τουρκία

Ακάρ στο Al Jazeera: Η Ελλάδα θέλει να σταματήσει τη συμφωνία για τα F-16. Αυτό είναι απαράδεκτο.Νέες προκλήσεις κατά της Ελλάδας από τον Τούρκο υπουργό Αμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Μιλώντας στο Al-Jazeera για την απόκτηση από την Αγκυρα των μαχητικών αεροσκαφών F-16, έστειλε μήνυμα σε όσους παρεμποδίζουν στις ΗΠΑ την επίτευξη της συμφωνίας των δύο χωρών.

Ο Χουλουσί Ακάρ μεταξύ άλλων είπε: «Η γείτονάς μας και σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ θέλει να σταματήσει αυτή τη συμφωνία και ζητά από τις ΗΠΑ να μην πουλήσουν αυτά τα αεροσκάφη στην Τουρκία. Αυτή είναι μια κατάσταση απαράδεκτη στις διεθνείς συμφωνίες. Εδώ αναφερόμαστε σε ένα σύμμαχο που θα πρέπει να διασφαλίσει την ενίσχυσή μας. Είδαμε ότι το Κογκρέσο έχει ανακοινώσει όρους για την χρήση αυτών των αεροσκαφών. Κι εμείς είπαμε ότι η Τουρκία είναι κυρίαρχο κράτος και ότι δεν θα δεχθούμε υπό όρους την αγορά αεροσκαφών. Πιστεύουμε ότι αυτοί οι όροι θα αλλάξουν αργότερα».

Στην συνέχεια, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι «επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ενεργήσουν θεσμικά για να πουλήσουν αυτά τα αεροπλάνα στην Τουρκία. Γιατί είμαστε σύμμαχοι. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε μαζί. Ελπίζουμε λοιπόν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διορθώσουν το λάθος τους. Νομίζω ότι όποιος εμποδίζει την Τουρκία να αποκτήσει αυτά τα αεροπλάνα, ό,τι κι αν γίνει, θα ντρέπεται για τον εαυτό του. Θέλουμε να καλύψουμε αυτό το κενό. Αν αυτό μας δημιουργήσει πρόβλημα, έχουμε εναλλακτικές. Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές. Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε τους όρους που μας επιβάλλονται. Όπως είδαμε στο παράδειγμα της Ουκρανίας, ο κόσμος χρειάζεται μια ισχυρή Τουρκία. Ειδικά οι σύμμαχοι και φίλοι μας και οι Ευρωπαίοι. Έχουμε σημαντικό ρόλο στο ΝΑΤΟ. Ως εκ τούτου, οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο στην αγορά αυτών των αεροπλάνων».


Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα