Ρώσος πρέσβης: Έχουν καταστραφεί εντελώς οι διμερείς σχέσεις - Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση

 Ο Ρώσος Πρέσβης αναφέρθηκε στις σχέσεις της Ρωσίας με την Αθήνα λέγοντας πως η πολιτική της Αθήνας καταστρέφει τις σχέσεις των δύο χωρών. «Οι διμερείς σχέσεις Ρωσικής Ομοσπονδίας και Ελλάδας καταστρέφονται από την πολιτική της Αθήνας, οι επαφές και οι συνεργασίες διακόπτονται». δήλωσε στις 26 Ιουλίου ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοφ, στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Tass, «από το τέλος Φεβρουαρίου, οι διμερείς μας σχέσεις έχουν καταστραφεί πλήρως, δεν υφίστανται πλέον, δεν υπάρχει κανενός είδους συνεργασία, δεν υπάρχουν επαφές – με μια λέξη, μέσα σε λίγες μέρες μηδενίστηκε κυριολεκτικά ό,τι είχε προηγηθεί, όλο το πλούσιο φάσμα των διμερών σχέσεων που είχε συσσωρευτεί εδώ και πολλές δεκαετίες», σημείωσε ο κ. Μάσλοφ.

 «Η Ελλάδα ‘ανήκει’ στη Δύση»
Ο Ρώσος πρέσβης πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή, η Ελλάδα έχει από καιρό επιλέξει την πορεία προς τη Δύση. «Η πορεία αλληλεγγύης με την κοινή δυτική γραμμή έχει επιλεγεί εδώ και καιρό. Άλλωστε, η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 1952, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν προσανατολισμένη προς τον δυτικό κόσμο», είπε ο πρέσβης.

Ωστόσο, σημείωσε ο διπλωμάτης, το θέμα της κατάστασης στην Ουκρανία έχει σταθερά περάσει σε δεύτερο πλάνο στα ελληνικά ΜΜΕ, ενώ το διαθέσιμο υλικό στο διαδίκτυο σχετικά με το ουκρανικό ζήτημα όλο και περισσότερο «πλησιάζει στη λογική», όπως είπε.

«Είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που υπήρχε τον Μάρτιο – Απρίλιο. Ναι, φυσικά, οι δημοσιεύσεις συνεχίζονται, οι έντυπες δημοσιεύσεις στην Ελλάδα εξακολουθούν να έχουν αντιρωσικό χαρακτήρα. Αλλά το σημαντικό είναι ότι, τον τελευταίο καιρό, ίσως τον τελευταίο ενάμιση μήνα, στο διαδίκτυο αναρτάται, όλο και περισσότερο, πιο λογικό υλικό, με αρκετά αντικειμενικό τρόπο, όπου παρουσιάζονται νηφάλια κάποιες εκτιμήσεις για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία», σχολίασε χαρακτηριστικά.

 «Η ελληνική κοινωνία ανησυχεί για τις ρωσοελληνικές σχέσεις»
Όπως ανέφερε, μάλιστα, παρουσιάζεται «ολοένα και περισσότερο επικριτικό υλικό σχετικά με την κατάρρευση των ρωσοελληνικών σχέσεων, γιατί αυτό το θέμα φυσικά ανησυχεί την ελληνική κοινωνία», ενώ προσέθεσε ότι «όλη την ώρα, τίθεται σιωπηρά το ερώτημα τι πρέπει να κάνουμε στη συνέχεια, αφού πρέπει να αποκαταστήσουμε τις διμερείς σχέσεις».

«Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει τέτοια πολιτική συζήτηση, η ηγεσία της χώρας, η κυβέρνηση τηρεί σταθερά τις θέσεις υπέρ του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. γι’ αυτό το θέμα. Ωστόσο, μεταξύ των πολιτικών δηλώσεων παρατηρούμε την εμφάνιση κάποιων ορθών θέσεων», κατέληξε ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα.


Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα