Μαύρη Θάλασσα: Θερμότατο επεισόδιο ανάμεσα σε Βρετανία και Ρωσία!

Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Βρετανία και Ρωσία καταγράφηκε δύο φορές τις τελευταίες ημέρες, όπως αναφέρει το Βασιλικό Ναυτικό.Ας δούμε τι αναφέρει, αποσπασματικά, η «Mirror»:

«Ένα πολεμικό πλοίο του Βασιλικού Ναυτικού αναγκάστηκε να εκδιώξει δύο ρωσικά υποβρύχια, ενώ έπλεαν στη Βόρεια Θάλασσα.

Το βρετανικό πλοίο-«κυνηγός» HMS Portland βρισκόταν σε επιφυλακή, καθώς το πυρηνικό υποβρύχιο πυραύλων κρουζ (κλάσης Yasen) Severodvinsk και το επιθετικό υποβρύχιο (κλάσης Akula) Vepr κινούνταν νότια, κατά μήκος της νορβηγικής ακτής από την Αρκτική.
Η φρεγάτα εκδίωξε τα υποβρύχια, ενώ έβγαιναν ξεχωριστά στη Βόρεια Θάλασσα, βορειοδυτικά του Μπέργκεν της Νορβηγίας, στις 16 και 19 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε το Βασιλικό Ναυτικό την Παρασκευή.

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Βαλτικής ανέλαβαν καθήκοντα, καθώς συνέχισαν προς την Αγία Πετρούπολη για τον εορτασμό της Ημέρας του Ρωσικού Ναυτικού στις 31 Ιουλίου.

Οι κινήσεις των σκαφών του ρωσικού Βόρειου Στόλου αναφέρθηκαν από το Portland και το ειδικό ελικόπτερ Merlin, τα οποία είναι εξοπλισμένα με σόναρ, αισθητήρες και τορπίλες για επιχειρήσεις κυνηγιού υποβρυχίων.

Το P8 Poseidon, ένα από τα νέα αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας μεγάλης εμβέλειας της RAF, συνεργάστηκε επίσης στενά με το HMS Portland για το κυνήγι και την παρακολούθηση των υποβρυχίων.

Αυτή η επιχείρηση έρχεται αμέσως μετά τη συμμετοχή του HMS Portland στην εναρκτήρια άσκηση του ΝΑΤΟ για κυνήγι υποβρυχίων.

Αυτή η κοινή άσκηση μεγάλης κλίμακας αποδείχτηκε ένα χρήσιμο προοίμιο.

Ο διοικητής του HMS Portland Τιμ Λίντερ δήλωσε: «Η επιτυχία μας στις επιχειρήσεις σηματοδοτεί το αποκορύφωμα πολύμηνης εξειδικευμένης εκπαίδευσης και ασκήσεων.

Κρίσιμης σημασίας, η συνοχή του Βασιλικού Ναυτικού, της RAF και των δυνατοτήτων των συμμάχων μάς διασφαλίζει ότι είμαστε σε θέση να διεξάγουμε και να διατηρήσουμε αυτούς τους τύπους ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων στον Βόρειο Ατλαντικό.

Είναι απόδειξη της αφοσίωσης και του επαγγελματισμού των ναυτών μου, παράλληλα με τους συμμάχους μας, ότι είμαστε σε θέση να ασκήσουμε αυτόν τον στρατηγικά κρίσιμο ρόλο».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε πυρηνικά υποβρύχια στον Βόρειο Ατλαντικό τον φετινό Μάρτιο, μόλις μία ημέρα μετά την ανατριχιαστική απειλή του για τη Δύση και εβδομάδες μετά την εισβολή του στην Ουκρανία».

Σύμφωνα με τους Βρετανούς, τα χρειάστηκαν οι Ρώσοι στη Μαύρη Θάλασσα



Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα