Δείτε ποια είναι η πιο επικίνδυνη ημέρα της εβδομάδας!

Ποια είναι άραγε η πιο θανατηφόρα μέρα της εβδομάδας; To LiveScience στις ΗΠΑ ανέλυσε στοιχεία από το CDC (Centers for Disease Control and Prevention) και έχει την απάντηση.


Η βάση δεδομένων Wonder του CDC περιλαμβάνει δεδομένα από όλους τους θανάτους στις ΗΠΑ από το 1999 μέχρι το 2014, και διαπιστώθηκε ότι, σε ένα σύνολο άνω των 39 εκατομμυρίων θανάτων, οι περισσότεροι (5,7 εκατ) σημειώθηκαν ημέρα Σάββατο.

Ωστόσο, υπήρξαν και άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα: Οι κυριότεροι λόγοι ήταν οι καρδιοπάθειες, ο καρκίνος, τα χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, τα εγκεφαλικά, το Αλτσχάιμερ, ο διαβήτης, η γρίπη, η πνευμονία, οι νεφροπάθειες και η αυτοκτονία, καθώς και τα τροχαία.

Οι καρδιακές προσβολές «κορυφώνονται» τις Δευτέρες, και ακολουθούν οι Τρίτες. Τις Τρίτες σημειώνονται οι περισσότεροι θάνατοι από γρίπη και πνευμονία, ωστόσο τα τροχαία είναι τα λιγότερα αυτή την ημέρα. Οι Τετάρτες βρίσκονται ακριβώς στη μέση της κατάταξης, με 5,6 εκατ. θανάτους, ενώ οι Πέμπτες είχαν τους λιγότερους θανάτους από καρδιοπάθειες, διαβήτη και όπλα.

Οι Παρασκευές παραπέμπουν περισσότερο σε δεδομένα σαββατοκύριακου, κατά το οποίο δείχνει να γίνεται...μακελειό, καθώς ανεβαίνουν πολύ τα δυστυχήματα, από τροχαία, περιστατικά με όπλα, αλλά ακόμα και (τις ούτως ή άλλως ελάχιστες) επαφές με δηλητηριώδη φυτά και ζώα.


Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα