ΣΥΡΙΖΑ: Ανάγκη ενίσχυσης του Πυροσβεστικού Σώματος

 «Kύριος επιχειρησιακός βραχίονας της Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές ή τεχνολογικές καταστροφές, την διάσωση, την παροχή βοήθειας, και γενικά την ασφάλεια και προστασία της ζωής και περιουσίας των πολιτών και του κράτους, είναι το Πυροσβεστικό Σώμα».

Αυτό αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και επικαλούνται τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Πυροσβεστικό Σώμα, και δείχνουν ότι μέσα στο εξάμηνο του 2022, έχουν συμβεί:

- 1.812 δασικές πυρκαγιές

- 3.462 πυρκαγιές σε αστικό περιβάλλον &

- 5.920 παροχές βοήθειας, διαφόρων κατηγοριών

«Μόνο μέσα στον Ιούνιο του 2022, (πάντα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Π.Σ.), σημειώθηκαν 1.057 δασικές πυρκαγιές. Αντιστοίχως, παρόμοιο πλήθος γεγονότων και συμβάντων (σύμφωνα με την ορολογία του ΠΣ) συνέβησαν και την προηγούμενη χρονιά. Όμως, το Π.Σ., σήμερα, αντιμετωπίζει πολλές ελλείψεις τόσο στον υλικό εξοπλισμό (π.χ. πυροσβεστικά οχήματα ακόμη και 30ετίας) όσο, και στο αναγκαίο προσωπικό.

Σήμερα υπηρετούν στο ΠΣ, περίπου 11209 άνδρες και γυναίκες ως μόνιμο προσωπικό, ενώ, τα οργανικά κενά του Σώματος υπολογίζονται σε 3600 περίπου», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν ότι στο Πυροσβεστικό Σώμα υπηρετούν επίσης πενταετείς πυροσβέστες, εποχικοί και πρόσφατα δημιουργήθηκαν νέες θέσεις «δασοκομάντος»(ΕΜΟΔΥ).

«Σημειώνουμε βέβαια και τη σημαντική συνεισφορά των Εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος», υπογραμμίζουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημειώνουν ότι «η έλλειψη προσωπικού φαίνεται και με τις μετακινήσεις δυνάμεων από πολλές περιοχές ανά την Επικράτεια, αφήνοντας έτσι, πολλές φορές, αποδυναμωμένες περιοχές, ενώ οι πρόσφατες ενισχύσεις μέσω ευρωπαϊκού μηχανισμού, είναι θετικό μεν, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Επιπρόσθετα, η τριχοτόμηση του Σώματος συνεχίζεται με βάση την εργασιακή σχέση, σε μόνιμους, σε πενταετούς υποχρέωσης και σε εποχιακούς, ενώ οφείλονται πολλές άδειες και ρεπό στους εργαζόμενους, με συνέπεια και την εργασιακή τους καταπόνηση».

Με την ερώτηση που απευθύνουν στον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, οι βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν:

1. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε να καλυφθούν τα οργανικά κενά του Πυροσβεστικού Σώματος;

2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη διαδικασιών για την κάλυψη των κενών του Π.Σ.;

3. Ποια είναι τα μέτρα και ποιο το χρονοδιάγραμμα για την ομογενοποίση των υπηρετούντων στο Π.Σ.;

4. Πώς προχωρεί η αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος;


Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα