Πρωτεΐνη: Ποια η σημαντικότητα της καθώς μεγαλώνουμε;

Η πρωτεΐνη είναι ένα μακροθρεπτικό συστατικό που που έχει σημαντική θέση στον κόσμο της υγείας και της ευεξίας. Η πρωτεΐνη εξυπηρετεί πολλές λειτουργίες στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της οικοδόμησης των μυών και της παροχής ενέργειας.

Η ποσότητα πρωτεΐνης που πρέπει να καταναλώνει ένα άτομο κάθε μέρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, ακόμη και ο τρόπος ζωής του. Όμως, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας πρωτεΐνης μπορεί να είναι επιβλαβής.


Οι συνιστώμενες ποσότητες κατανάλωσης πρωτεΐνης αναλόγως την ηλικία
   
Οι διατροφικές οδηγίες για τους Αμερικανούς έχουν περιγράψει τις συνιστώμενες ημερήσιες ποσότητες πρωτεΐνης για διάφορες ηλικιακές ομάδες. Τα παιδιά κάτω των 4 ετών πρέπει να καταναλώνουν 13 γραμμάρια, τα παιδιά ηλικίας 4 έως 8 ετών πρέπει να έχουν 19 γραμμάρια και τα παιδιά ηλικίας 9 έως 13 ετών πρέπει να τρώνε 34 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα.

Kαθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, η συνιστώμενη πρόσληψη πρωτεΐνης αυξάνεται, αλλά θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και άλλοι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του βιολογικού φύλου. Οι διατροφικές οδηγίες για τους Αμερικανούς συνιστούν οι γυναίκες και τα κορίτσια ηλικίας 14 ετών και άνω να καταναλώνουν 46 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα, ενώ τα αγόρια ηλικίας 14 έως 18 ετών θα πρέπει να έχουν 52 γραμμάρια την ημέρα, κατά μέσο όρο. Η ακριβής σύσταση, όμως, διαφέρει ανάλογα με το σωματικό βάρος, σημειώνει το Verywell Fit.
Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα