Ρήμαξαν τον κοσμάκη – Άλμα 6μήνου στις τιμές του σούπερ μάρκετ

 

Το ασταμάτητο ράλι τιμών στο καλάθι του νοικοκυριού εκτροχιάζει τους οικογενειακούς προυπολογισμούς, αφού τα έσοδα παραμένουν σταθερά, αλλά οι τιμές πετάνε

Το Live News πήγε για πέμπτη φορά να αγοράσει τα είδη που χρειάζεται μία οικογένεια για το καθημερινό της τραπέζι για μία εβδομάδα και διασπιστώθηκε για τέταρτη φορά πως οι τιμές δεν έχουν ταβάνι.

Τον Σεπτέμρβιο του 2021 το Live News πήγε στο σούπερ μάρκετ και αγόρασε τα προιόντα που χρειάζεται μία οικογένεια: χαρτί υγείας, παριζάκι, τυρί, μπισκότα κτλ με 90 ευρώ. Τον Ιανουάριο του 2022 τα ίδια προϊόντα όμως έφτασαν τα 109 ευρώ, είχε δηλαδή αύξηση 20%.

Δύο μήνες μετά, τον Μάρτιο, το κόστος για τα ίδια προϊόντα ήταν 132,86 ευρώ, δηλαδή νέα αύξηση 21% και συνολικά 47% μέσα σε 6 μήνες. Είναι χαρακτηριστικό πως ο κασέρι από 6,72€ τον Σεπτέμβριο του 2021 έφτασε τα 7,61€ τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο πήγε στα 10,15€, δηλαδή αύξηση 51%.

Η τέταρτη επίσκεψη έγινε στις 7 Ιουνίου και εδώ το σοκ έφτασε στα 154€. Το κασέρι έφτασε πλέον τα 14,95€, δηλαδή από τα 6,72€ τον Σεπτέμβριο του 2021, τα 7,61€ τον Ιανουάριο και τα 10,15€ με την τιμή των 14,95 ευρώ, είχε αυξηση 123%.

Η σημερινή επίσκεψη ήρθε να δώσει το τελειωτικό χτύπημα και να εξηγήσει γιατί ακόμα πάρα πολλοί είναι στις πόλεις, γιατί οι Έλληνες κόβουν τις διακοπές και την διασκέδαση τους και γιατί το φετινό καλοκαίρι θα είναι από τα πιο δύσκολα των τελευταίων ετών.

Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα