Τέλος οι Πανελλήνιες από το 2020

Με τον βαθμό του απολυτηρίου θα γίνεται η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τον Ιούνιο του 2020, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας
Κώστας Γαβρόγλου εξηγώντας ότι οι δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου θα αλλάξουν, με την Γ’ Λυκείου να μετατρέπεται σε προπαρασκευαστική χρονιά ενόψει της μετάβασης των μαθητών στο πανεπιστήμιο.

Η Β’ Λυκείου θα γίνει τάξη κατά την οποία θα ολοκληρώνονται οι εγκύκλιες γνώσεις, με τον υπουργό να επισημαίνει πως θα διδάσκονται λιγότερα μαθήματα αλλά σε μεγαλύτερο βάθος, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου σε συνέντευξη στη «Real News».

Προανήγγειλε δε αλλαγές στα «μαθήματα κορμού» του Λυκείου, δηλαδή τη Γλώσσα, τα Μαθηματικά, την Ιστορία και τις Φυσικές Επιστήμες.

Όπως είπε, έχουν καταρτιστεί προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό και τον εμπλουτισμό των προγραμμάτων σπουδών, ώστε να εναρμονιστούν με τις νεότερες ερευνητικές-επιστημονικές εξελίξεις αλλά και να αποκτήσουν μεγαλύτερη σχέση με την καθημερινότητα των μαθητών.

Τέλος, ερωτηθείς για τον τρόπο ανάδειξης των μουφτήδων για την μουσουλμανική κοινότητα στη Θράκη ο κ. Γαβρόγλου το χαρακτήρισε «ανοιχτό ζήτημα» για την «κυβέρνηση συνολικά» και κατέληξε πως «περιθώρια συναινετικών και προωθητικών λύσεων».
Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα