Να πόση ώρα πρέπει να πλένετε τα χέρια σας

Από πολύ μικρή ηλικία, μαθαίνουμε ότι πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας συχνά-πυκνά μέσα στην ημέρα: όταν πηγαίνουμε τουαλέτα,
πριν φάμε, αφού αγγίξουμε οτιδήποτε μη καθαρό κλπ. Ποτέ, όμως, δεν μας είπε κάποιος υπεύθυνα για πόση ώρα πρέπει να στέκουμε κάτω από το νιπτήρα και να τρίβουμε χεράκια.

Πλέον, σας έχουμε την απάντηση και σε αυτό. Το Αμερικανικό Κέντρο για τον Έλεγχο των Ασθενειών και την Πρόληψη, συστήνει να πλένουμε τα χέρια μας για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, όπως αναφέρει η δόκτωρ Rachael Lee, στον ιστότοπο self.com. Σε αυτό το χρόνο δεν συμπεριλαμβάνεται η ώρα που χρειάζεστε για να ανοίξετε το νιπτήρα και να βάλετε σαπούνι. Τα 20″ πρέπει να αφορούν αυστηρά το χρόνο που σαπουνίζετε τα χέρια σας.

Αν βρίσκετε απίθανο να πλένετε τα χέρια σας και να μετράτε έως το 20, τότε μπορείτε κάλλιστα, ενώ τα σαπουνίζετε, να τραγουδάτε δύο φορές απ μέσα σας το «Happy Birthday» και στο τέλος θα έχει επιτευχθεί ο σκοπός σας.

Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι στη διάρκεια των 20″ η βρύση δεν πρέπει να παραμένει ανοιχτή και πως πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας, σαπουνίζοντας καλά ανάμεσα στα δάχτυλα.
Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα