Ο Τσίπρας ετοιμάζει εκλογές - Η πιθανή ημερομηνία και τα σενάρια

Τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών μαζί με τις αυτοδιοικητικές, στις 13 Οκτωβρίου του 2019, πρότεινε το περασμένο Σάββατο
στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Real News.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε άλλες δυο προτάσεις σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών. Η μία να στηθούν οι κάλπες το φθινόπωρο του 2018 και η δεύτερη τον Μάιο του 2019, με τον πρωθυπουργό να απορρίπτει και τα δύο.

Όσον αφορά στο σενάριο της διεξαγωγής των εθνικών εκλογών τον Μάιο του 2019, μετά τις ευρωεκλογές, αυτό δεν ήταν πολύ δημοφιλές στις τάξεις των κυβερνητικών στελεχών, και ο λόγος ήταν ότι υπήρχε ο φόβος πως αν γίνουν οι ευρωεκλογές πριν από τις βουλευτικές, θα μπορούσε να υπάρξει η λεγόμενη «χαλαρή» ψήφος που ενδεχομένως να οδηγούσε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ευρεία ήττα.

Για αυτό το λόγο, πολλοί θεώρησαν ότι θα ήταν καλύτερο οι πρώτες επόμενες εκλογές να γίνουν στη λογική των σκληρών διλημμάτων για το ποιος θα έχει τα ηνία της χώρας την επόμενη μέρα μετά τα Μνημόνια. Έτσι, στήριζαν το ενδεχόμενο να γίνουν οι βουλευτικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, που είναι προγραμματισμένες για τις 26 Μαΐου 2019.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός εξέπληξε τους πάντες στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγοντας τα χαρτιά του και αποκαλύπτοντας μια στρατηγική υψηλού ρίσκου: βουλευτικές και δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να σημειώσει κακό σκορ. Αντίθετα, εκτίμησε ότι η ΝΔ κινδυνεύει, λόγω χαλαρής ψήφου και κόπωσης, να έχει σημαντικές απώλειες και ίσως καταγράψει το χειρότερο αποτέλεσμά της σε ευρωεκλογές.

Την ίδια στιγμή, πολλά στελέχη συμφωνούν ότι στόχος πρέπει να είναι η εξάντληση της τετραετίας, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν εισηγηθεί, επίσης, στον Αλέξη Τσίπρα να κάνει ανασχηματισμό αποτελεσματικότητας το φθινόπωρο.

Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα