Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ο Νούμερο 1 κακοποιός του κόσμου

57χρονος γεωργιανής καταγωγής που έχει καταδικαστεί στην Ελλάδα ως αρχηγός μαφιόζικης οργάνωσης που έδρασε
σε ευρωπαϊκές χώρες, συνελήφθη χθες το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος για τον Λάσα Σουνανασβίλι, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από τον Μπάρακ Ομπάμα ως ο «Νούμερο 1» κακοποιός στον κόσμο. Τότε ο 57χρονος μέσω των συνηγόρων του είχε στείλε εξώδικο στην αμερικανική κυβέρνηση μετά τη δήλωση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Ο 57χρονος Γεωργιανός είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «το Λίπος» και συνελήφθη έπειτα από ευρωπαϊκό ένταλμα που εξέδωσαν εις βάρος του οι γαλλικές διωκτικές αρχές για διακεκριμένες κλοπές που έγιναν από το 2016 έως σήμερα.

Είχε συλληφθεί το 2012

Είχε συλληφθεί αρχικά τον Ιανουάριο του 2012 στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης, όπου διέμενε με ψεύτικα στοιχεία. Σε βάρος του εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης, που είχαν ζητηθεί από Ισπανία και Γεωργία, σύμφωνα πάντα με τα οποία διηύθυνε εγκληματική οργάνωση που πραγματοποιούσε απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς, ξέπλυμα χρήματος κ.α. σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι ελληνικές αρχές λίγους μήνες αργότερα είχαν αρνηθεί την έκδοση του 57χρονου σε Ισπανία και Γεωργία ενώ το 2010 Ισπανοί αστυνομικοί είχαν κατηγορήσει Έλληνες συναδέλφους τους ότι είχαν εισπράξει 800.000 ευρώ προκειμένου να αφήσουν τον Σουσανασβίλι να διαφύγει από το ξενοδχείο Μακεδονίας Παλλάς στη Θεσσαλονίκη.

Κατηγορίες

Από επίσημα έγγραφα προκύπτει ότι οι Ισπανοί κατηγορούσαν τον Σουσανασβίλι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, «ξέπλυμα» χρήματος, απόπειρες ανθρωποκτονιών, παράνομη οπλοκατοχή κ.ά.

Από υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μεταξύ του αδελφού του Λάσα, του Κάχα Σουσανασβίλι, με άτομο με μικρό όνομα Zaza (Νοέμβριος 2009) προκύπτει πως ο 57χρονος σχεδίαζε τη δολοφονία ατόμου (ονόματι Vladimir Dzhemalovich) στη Γαλλία. Οι τέσσερις πληρωμένοι δολοφόνοι (αναφέρονται ως «αθλητές» στις συνομιλίες) συνελήφθησαν στη Νίκαια στις 16 Ιανουαρίου 2010.

Σε άλλη περίπτωση, ο Λάσα φέρεται να δίνει (από την Ελλάδα) κατευθυντήριες οδηγίες για τη δολοφονία στην Ιταλία τεσσάρων πρώην μελών της οργάνωσης της οποίας φέρεται να ηγείται. Τα υποψήφια θύματα είχαν χάσει τον τίτλο «Vor V Zakone» εξαιτίας συνεργασίας τους με αντίπαλο του Λάσα Σουσανασβίλι. «Σε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των αδελφών Λάσα και Κάχα Σουσανασβίλι, ο δεύτερος, για να φέρει σε πέρας κάποια ενέργεια, δεν χρειάζεται μόνο την έγκριση του Λάσα, αλλά και οδηγίες για τον τρόπο δράσης», αναφέρουν έγγραφα των ισπανικών αρχών.Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα