Γιούνκερ: Στις 20 Αυγούστου βγαίνει η Ελλάδα από το πρόγραμμα

«Στις 20 Αυγούστου έρχεται το τέλος του τρίτου και τελευταίου προγράμματος για την Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν,
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Μαζί θα γυρίσουμε τη σελίδα των τελευταίων δύσκολων χρόνων. Είναι βαθιά και στενή η φιλία μου προς την Ελλάδα», είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τόνισε πως «πριν από το τέλος του καλοκαιριού η Ελλάδα θα γίνει κανονική χώρα όπως όλες οι υπόλοιπες της ευρωζώνης».

«Όσο νωρίτερα κλείσει η αξιολόγηση τόσο καλύτερα» επεσήμανε ο πρόεδρος της Κομισιόν και αναφέρθηκε στη μείωση του ελληνικού χρέους τονίζοντας πως «όλα τα κράτη να σεβαστούν υποχρεώσεις τους».«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την Ελλάδα, έχει εξαιρετικές επιδόσεις και έγιναν εξαιρετικές θυσίες των Ελλήνων πολιτών», είπε ο κ. Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε στο πλεόνασμα και ανέφερε πως είναι ικανοποιημένος από το επενδυτικό πρόγραμμα: «Η Ελλάδα μπόρεσε να επωφεληθεί και αποδεικνύει ότι όταν αναλαμβάνει δεσμεύσεις τις φέρνει εις πέρας».

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη προληπτική γραμμή στήριξης μετά το τέλος του Μνημονίου, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε πως «η χώρα οδεύει προς καθαρή έξοδο. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν ήμουν ποτέ φανατικός οπαδός της λιτότητας. Η έξοδος της Ελλάδας θα είναι σαφής».

«Η ανάπτυξη επέστρεψε στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας είναι στη σωστή πορεία και πρέπει να δούμε τις υπόλοιπες που θα γίνουν», κατέληξε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα