Τύμπανα πολέμου στην Σύρια - Οπλίζουν Tραμπ και Πούτιν

Με το βλέμμα στραμμένο σε μια ενδεχόμενη επέμβαση στη Συρία, βρίσκεται ολόκληρος ο πλανήτης. Στην εμπόλεμη περιοχή
αναπτύσσονται μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις, ωστόσο ο Αμερικανός Πρόεδρος, θόλωσε τα νερά, με έναν διπλωματικό ελιγμό.

«Ουδέποτε είπα πότε θα γίνει επίθεση στη Συρία. Θα μπορούσε να γίνει πολύ σύντομά ή και όχι και τόσο σύντομα», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ .

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος ο Τραμπ συναντήθηκε χθες με συμβούλους του για την κατάσταση στη Συρία και δεν "ελήφθη καμία τελική απόφαση". Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας συνεδρίασε για να συζητήσει τις επιλογές που έχει η Ουάσινγκτον για να απαντήσει στη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία.

"Συνεχίζουμε να αξιολογούμε πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών και να συνομιλούμε με εταίρους και συμμάχους", αναφέρει η ανακοίνωση.

Κι ενώ κορυφώνεται η αγωνία, οι ευρωπαϊκές χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο συμμετοχής τους, στη συμμαχία των προθύμων.

Συρία - Βομβαρδισμός

Στο συνασπισμό των προθύμων για στρατιωτική δράση βρίσκεται η Γαλλία και η Βρετανία ενώ η Άνγκελα Μέρκελ απέκλεισε τη γερμανική συμμετοχή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να υπάρξει διεθνής αντίδραση για να αποτραπεί η συνέχιση της χρήσης χημικών όπλων στη Συρία, αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η Ντάουνινγκ Στριτ την Πέμπτη.

Οι Τραμπ και Μέι συνομίλησαν μετά το πράσινο φως που έδωσαν κορυφαίοι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης για τη συμμετοχή των ένοπλων δυνάμεων της χώρας σε ενδεχόμενες επιχειρήσεις των ΗΠΑ και της Γαλλίας στη Συρία. Στο πλαίσιο αυτό, η Κύπρος εξέδωσε δύο ΝΟΤΑΜ για τις βρετανικές βάσεις και το FIR Λευκωσίας.

Από την πλευρά του, ο Μπασάρ Άλ Ασαντ κατηγορεί τη Δύση πως απειλεί τη διεθνή ειρήνη ενώ η Ρωσία δείχνει αποφασισμένη να υπερασπιστεί το καθεστώς της Δαμασκού, με νύχια και με δόντια.

Ο πρόεδρος της Συρίας φέρεται να κατέφυγε σε καταφύγιο στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ φοβούμενος πυραυλικές επιθέσεις από τους Αμερικανούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Baghdad Post ο Άσαντ βρίσκεται οχυρωμένος σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα και κουρτίνες, όπου δεν υπάρχουν άλλοι Σύριοι αξιωματούχοι.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία ζήτησε να γίνει σήμερα δημόσια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, παρουσία και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, με θέμα συζήτησης τη Συρία, ανέφεραν διπλωμάτες.

Επίθεση - χημικά - Συρία

Το αίτημα κατατέθηκε αφού ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια δήλωσε ότι «άμεση προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε τον κίνδυνο ενός πολέμου» και κάλεσε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να αποφύγουν να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον Συρίας.

Την ίδια ώρα, ρωσικές δυνάμεις αναπτύσσονται στην Ντούμα που πλέον βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο της Δαμασκού, με το Κρεμλίνο να καταγγέλλει πως η επίθεση με χημικά, που προκάλεσε την αφορμή για να καταστρωθούν σχέδια βομβαρδισμού στη Συρία, ήταν σκηνοθετημένη από τα Λευκά Κράνη.

Η διαφαινόμενη επέμβαση στη Συρία, αποτέλεσε και το κύριο θέμα της συνάντησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της συμβουλευτικής επιτροπής Υψηλού Επιπέδου Ελλάδας - Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι ιαχές πολέμου δυναμώνουν, εντείνοντας την παγκόσμια ανησυχία για το ζοφερό ενδεχόμενο γενικευμένης σύγκρουσης στο έδαφος της Συρίας.


Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα