Πέντε δουλειές που κινδυνεύουν με εξαφάνιση εξαιτίας των ρομπότ

Έρχονται τα ρομπότ αδέρφια. Τα έλεγε ο Ασίμοφ και κάποια ζώα δεν θέλανε να τον πιστέψουν. Μετά από αυτή την έρευνα από το Πανεπιστήμιο
της Οξφόρδης με τ’ όνομα, θα τον πιστέψουν. Η συγκεκριμένη έρευνα αναφέρει λίγο-πολύ ότι μέσα στα επόμενα χρόνια, κάποια επαγγέλματα στο Ηνωμένο Βασίλειο θα τα πάρουν επ’ ώμου μόνο τα ρομπότ.

Δεν είναι και τόσο τρελό. Σκέψου κάτι ταινίες που έχουμε δει όπως το Total Recall με τον «Arnie» ή την πιο πρόσφατη sci-fi σειρά, το Westworld. Τα ρομπότ όχι μόνο θα λύνουν και θα δένουν, αλλά θα κάνουν τις δουλειές πολύ καλύτερα από εμάς.

Τις 5 δε παρακάτω ειδικότητες θα τις έχουν για παιχνιδάκι.

1. Ταμίες

Από ρομπότ-ταμία δεν ξεφεύγεις. Δεν μπορείς να κάνεις καν καβγά στην περίπτωση που σε έχουν χρεώσει παραπάνω. Θα ξέρει μέχρι και πόσα χρωστούσες προ κρίσης, χωρίς να χρειαστεί να κοιτάξει σε χαρτούρα. Όλα έτοιμα και περασμένα στα μικροτσίπ του. Και κάτσε εσύ να βρεις άκρη με το ρομπότ προϊστάμενο.

2. Γραμματείς

Μία θέση που θα βολέψει πολλά αφεντικά. Τα ρομπότ γραμματείς δεν θα ξεχνάνε ραντεβού, θα σημειώνουν τα πάντα στον σκληρό δίσκο τους και δεν θα βάφουν νύχια για να περάσει η ώρα. Απλή δουλειά μεν αλλά με συνέπεια και ευγένεια. Και εμείς μπορούμε να ξεχάσουμε την εικόνα της γραμματέα με το μίνι που στέκεται στην είσοδο.

3. Προγραμματιστές

Έλα παππού, να σου δείξω τα αμπελοχώραφα σου. Αν υπάρχει κάποιος που ξέρει από υπολογιστές, λογισμικά, προγράμματα και άλλα τέτοια, είναι τα ίδια τα ρομπότ. Θα τα κάνουν με τέτοια ευκολία που θα δείχνει τόσο απλό, αλλά θα είναι τόσο πολύπλοκο. Προσοχή μόνο γιατί κάπως έτσι έγινε ο Skynet στο Terminator και η ανθρωπότητα έφαγε τέτοια σφαλιάρα από πυρηνικές που ούτε ο Christian Bale δεν τα έβγαλε πέρα.

4. Επαγγελματίες Οπλίτες

Θες να κάνεις πόλεμο; Θες να μειώσεις τις απώλειες; Φτιάξε ρομπότ. Πολλά ρομπότ. Θα ξεχυθούν στη μάχη, δεν θα έχουν συναίσθηση του φόβου και θα κατασφάξουν και τον εχθρό. Στις ΗΠΑ άλλωστε η DARPA το σκέφτεται εδώ και αρκετά χρόνια, πως ο μελλοντικός στρατιώτης είναι ο ρομποτικός στρατιώτης. Αλίμονο σε εμάς που θα δούμε την φάση να καταλήγει σαν το Matrix.

5. Οδηγοί – σοφέρ

Στα μετρό, στα λεωφορεία, στα αεροπλάνα. Αυτό που θα πονέσει ωστόσο, θα είναι τα ρομπότ-ταξιτζήδες. Τέρμα ο χαβαλές και το απόσταγμα εμπειρίας από τον παραδοσιακό ταρίφα, τέρμα και οι συζητήσεις για αθλητικά και πολιτική. Πιο βαρετό πεθαίνεις.

Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα