Φονικός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Ιαπωνία - Βντεο

Τις στιγμές που ο Εγκέλαδος πλήττει την Οσάκα στην Ιαπωνία αποτυπώνουν τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.


Ο σεισμός έπληξε την Οσάκα λίγο πριν από τις οκτώ το πρωί (02:00 ώρα Ελλάδας), σε ώρα μεγάλης κίνησης, σταματώντας πολλά τρένα, διακόπτοντας τη λειτουργία πολλών εργοστασίων, διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση σε τουλάχιστον 170.000 νοικοκυριά και καταστρέφοντας σωλήνες του δικτύου υδροδότησης.

Πάνω από 170.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό τόσο στην επαρχία της Οσάκα όσο και στην γειτονική Χιογκό.

Αν και το μέγεθος του σεισμού δεν θεωρείται ασυνήθιστο για την περιοχή, δημιούργησε τεράστια προβλήματα, καθώς το εστιακό βάθος ήταν μόλις 13 χιλιομέτρων.

Τόσο η δημόσια τηλεόραση NHK όσο και το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ασάχι μετέδωσαν πληροφορίες για «πολλούς» θανάτους.

Ο σεισμός προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε ορισμένες περιοχές και σταμάτησε πολλά τρένα σε ώρα μεγάλης κίνησης. Η ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι εξαιτίας του σεισμού.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο βόρειο τμήμα της νομαρχίας Οσάκα, ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, η οποία αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή της για την ισχύ του σεισμού στους 6,1 βαθμούς. Νωρίτερα, είχε ανακοινώσει πως η δόνηση ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών. Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Η εταιρεία Kansai Electric Power διαβεβαίωσε ότι δεν διαπίστωσε προβλήματα στους πυρηνικούς ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς Μιχάμα, Τακαχάμα και Όχι εξαιτίας του σεισμού. Η Κανσάι ανέφερε πως η ηλεκτροδότηση 170.000 νοικοκυριών στην Οσάκα και στη γειτονική νομαρχία Χιόγκο έχει διακοπεί προσωρινά.

Η Οσάκα θα φιλοξενήσει το 2019 τη σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20) πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του πλανήτη.

Την 11η Μαρτίου 2011, ένας καταστροφικός σεισμός 9,0 βαθμών και τα τσουνάμι που προκάλεσε έπληξαν τη Φουκουσίμα, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 18.000 νεκρούς και προκαλώντας τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή της τελευταίας εικοσιπενταετίας.











Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα