Π.Καμμένος: Να παραμείνει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Την συνέχιση της επιχείρησης του ΝΑΤΟ SNMG-2, που εξελίσσεται στο Αιγαίο, και την επέκτασή της στην ανατολική Μεσόγειο για την
αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ζήτησε ο Πάνος Καμμένος

Κατά την τοποθέτησή του στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ, που διεξάγεται στο Λουξεμβούργο, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας ζήτησε την μετατροπή της της Frontex σε συνοριοφυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό όχι μόνο την αποτροπή, αλλά και την επιστροφή των μεταναστών.

Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε ακόμα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ την άσκηση πιέσεων για απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που, σύμφωνα με τη διατύπωση του Έλληνα υπουργού Άμυνας, «συνεχίζουν να κρατούνται όμηροι για 117 ημέρες χωρίς απαγγελία κατηγοριών». Παρουσία του γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο υπουργός Άμυνας ζήτησε «όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ προχωρήσουν κατά αρμοδιότητα στις κατάλληλες ενέργειες...».

Περαιτέρω επισήμανε ότι «επιθετικές συμπεριφορές στην ανατολική Μεσόγειο απειλούν την ευρωπαϊκή σταθερότητα».Το συμβούλιο εξέτασε την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε θέματα ασφάλειας και άμυνας ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 28-29 Ιουνίου 2018.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τρίτα μη κράτη-μέλη στα προγράμματα στρατιωτικής συνεργασίας δεν μπορεί να συμπεριλάβει κράτη που δεν αναγνωρίζουν την ολότητα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο οργανισμών (ΕΕ-ΝΑΤΟ) να μην αποκλείεται η συμμετοχή κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα νατοϊκά δρώμενα» τόνισε ακόμα ο Π. Καμμένος, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην Τουρκία.
Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα