Π.Καμμένος για Σκοπιανό: Δεν συμφωνούμε και δεν θα ψηφίσουμε την συμφωνία


Όπως είπε ο κ. Καμμένος, από τους όρους της συμφωνίας για τους οποίους ενημερώθηκε από τον Νίκο Κοτζιά χθες, θεωρεί ότι

η συμφωνία αυτή δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δεκτή σε δημοψήφισμα ή από την αντιπολίτευση.

«Είμαστε ξεκάθαροι. Δεν συμφωνούμε και δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την συμφωνία για το Σκοπιανό. Αυτό είπε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στα γραφεία του κόμματός του.

«Θεωρώ», είπε ακόμα, «ότι είναι μια συνφωνία που δεν θα αποδεχθεί εύκολα ο Πρόεδρος της πΓΔΜ. Στην συνέχεια θα υποιγραφεί η συμφωνία αλλά δεν θα έχει ισχύ μέχρι να ψηφισθεί από την Βουλή των Σκοπίων. Θα πρέπει είπε να γίνει δημοψήφισμα να επανέλθει στην Βουλή με τα 2/3 και τότε θα έρθει στην Βουλή».

Όπως εκτίμησε, όλη αυτή η διαδικασία με την πιθανή κύρωση της συμφωνίας για το Σκοπιανό μπορεί να κρατήσει και περισσότερο από έναν χρόνο.

Παράλληλα κάλεσε τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη θέση της και «και να πει από τώρα εάν θα ψηφίσει τη συμφωνία. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι, δεν ψηφίζουμε συμφωνία με τον όρο Μακεδονία».

«Η Ελλάδα έχει κερδίσει από όλη αυτή τη διαδικασία ότι δεν είναι εκείνη που θα εμποδίσει τις ενταξιακές διαδικασίες της ΠΓΔΜ σε ΕΕ, ΝΑΤΟ», είπε.

Έστειλε και μήνυμα στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ: «Όποιος σκέφτεται να αλλάξει θέση για το θέμα (σ.σ. το Σκοπιανό), να φύγει τώρα από το Κίνημα».

Ο κ. Καμμένος ζήτησε πριν να υπάρξει οποιαδήποτε διαδικασία στην Ελλάδα να υπάρξει συμβούλιο πόλιτικών αρχηγών προκειμένου να αλλάξει η απόφαση του 1992. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία που είναι στο τραπέζι περιέχει τους όρους της συμφωνίας Καραμανλή.

«Δεν συμφωνούμε και δεν θα ψηφίσουμε καμία συμφωνία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. Δεν είναι μια απόφαση που μπαίνει σε διαπραγμάτευση. Είμαι σε άμεση συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, ενημερώθηκα χθες και εχθές το βράδυ μιλήσαμε με τον Τσίπρα. Είμαστε σε μια φάση πλέον που στη σημερινή ημέρα θα έχει το απόγευμα επικοινωνία με τον Ζάεφ προκειμένου να δοθεί μια απάντηση. Η πρόταση αυτή προκειμένου να έρθει προς κύρωση στη Βουλή όπου εκεί θα και η θέση μας θα είναι αρνητική, είναι η πρώτη φορά που θα θέσω θέμα κομματικής πειθαρχίας. Όποιος σκέφεται να αλλάξει θέση, να φύγει τώρα από το κίνημα. Εμείς ή ψηφίζουμε ή καταψηφίζουμε», είπε χαρακτηριστικά. Είπε ακόμα ότι «Οποιος ακολουθήσει διαφορετική γραμμή, τίθεται αυτόματα εκτός κινήματος, δεν έχει θέσει στο κόμμα και δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος».

«Τον κ. Κοτζιά τον εμπιστεύομαι απόλυτα και θεωρώ ότι έγιναν βήματα που ποτε δεν είχαν γίνει ως σήμερα. Θεωρώ ότι ειναι ένας εξαιρετικός διαπραγματευτής. Παρ όλα αυτά δεν συμφωνώ μαζί του εξαρχής στη χρήση οποιουδήποτε ονόματος με τον όρο Μακεδονία», είπε ο κ. Καμμένος.




Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα