Επίθεση της Άγκυρας στην ΕΕ για τους φυλακισμένους Έλληνες στρατιωτικούς

Λάβρος κατά του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. ο υπουργός για την Ε.Ε., Ομέρ Τσελίκ, για τις αποφάσεις που λήφθηκαν
στις 26 Ιουνίου σχετικά με την Τουρκία.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε ότι η Ε.Ε. απέχει από το να είναι αντικειμενική στο θέμα των ελληνο-τουρκικών σχέσεων κ του Κυπριακού, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα προκατειλημμένη και ότι δεν λειτουργεί με βάση το δίκαιο. Άρα –όπως αναφέρει- δεν είναι δυνατόν να λάβουμε σοβαρά υπόψη την προσέγγισή της όταν βασίζεται στη αρχή της ‘αλληλεγγύης του γείτονα’.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης λέγοντας ότι τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων ενώ από τη μία υπογραμμίζουν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, από την άλλη στέλνουν ευθεία μηνύματα προς την (τουρκική) δικαιοσύνη εκφράζοντας προσδοκίες για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες, για τους οποίους βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μία νομική διαδικασία.

Την ίδια ώρα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για διπροσωπία και ασυναρτησίες της Ε.Ε. όταν υποστηρίζει ότι η Τουρκία είναι εκείνη που απομακρύνεται από την Ε.Ε.

Σε ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι οι αποφάσεις που λήφθηκαν στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 26 Ιουνίου σχετικά με την Τουρκία «για άλλη μια φορά είναι προκατειλημμένες εναντίον της Τουρκίας και αντικατοπτρίζουν θέσεις οι οποίες δεν συνάδουν με την δικαιοσύνη».

«Δεν αποδεχόμαστε επ’ ουδενί τόσο τις επιφυλάξεις που εκφράζονται στην απόφαση για το καθεστώς υποψηφιότητας της χώρας μας όσο και τη σύνδεση της συνέχισης της ενταξιακής πορείας της χώρας μας με νέους όρους. Είναι αδύνατο επίσης να δεχτούμε την αναθεώρηση της Τελωνειακής Ένωσης, η οποία είναι προς όφελος και της χώρας μας και της ΕΕ, με νέους όρους», αναφέρει.

Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα