Φ.Κουβέλης: Αυξάνεται η πιθανότητα ατυχήματος στο Αιγαίο

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε στη βρετανική εφημερίδα ότι έχουν αυξηθεί τα περιστατικά παραβιάσεων
από τουρκικές δυνάμεις από αέρος και θαλάσσης με την Άγκυρα να στέλνει πολεμικά πλοία στις δυτικές ακτές της.
«Πολλά πλοία μεταφέρθηκαν στην περιοχή και μιλούμε για μαχητικά αεροσκάφη που κινούνται με τρελές ταχύτητες, πράγμα που αυξάνει την πιθανότητα ατυχήματος», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών που πέρασαν στην χώρα μας με το ελικόπτερο αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, ο υπουργός αναφέρει ότι η χώρα μας εφαρμόζει τα καλύτερα δυνατά μέτρα για την προστασία τους.

“Δεν έχουμε ξεχάσει τι συνέβη στην περιοχή μας πριν από λίγους μήνες” λέει ο Φώτης Κουβέλης, εννοώντας την απαγωγή έξι Τούρκων πολιτών στο Κόσοβο από τη ΜΙΤ.

Επεσήμανε ότι οι ελληνικές Αρχές λαμβάνουν τα «αυστηρότερα δυνατά» μέτρα για την προστασία οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, που ήλθαν στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην πατρίδα τους και οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι από τη Δικαιοσύνη, στον απόηχο των απειλών του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας του θα απαγάγουν και θα «πακετάρουν» τους οκτώ πίσω στην Τουρκία για να δικαστούν.

«Εφαρμόζουμε τα μέγιστα δυνατά μέτρα για να διασφαλίσουμε την ασφάλειά τους σε μέρος που για προφανείς λόγους θα κρατηθεί μυστικό. Δεν ξεχάσαμε τι έγινε στην περιοχή μας πριν λίγους μήνες», τόνισε ο Φώτης Κουβέλης αναφερόμενος στην απαγωγή από τις τουρκικές μυστικές στο Κόσοβο έξι Τούρκων πολιτών, που η Άγκυρα κατηγορεί ως οπαδούς του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν. Τον Απρίλιο το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε τη χορήγηση ασύλου σ’ έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς και αναμένονται ανάλογες αποφάσεις ότι θα βγουν οι ετυμηγορίες για τις υπόλοιπες υποθέσεις.

«Έχουμε ένα ανεξάρτητο σύστημα δικαιοσύνης, που εφαρμόζει τους νόμους της ΕΕ, τους διεθνείς νόμους. Δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε, πρέπει να το ακούσουμε», είπε ο Φ. Κουβέλης.Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα