Τι είναι ο λευκός δρόμος και γιατί απέτυχε παταγωδώς στο κέντρο της Αθήνας.

Σε παταγώδη αποτυχία κατέληξε η πρώτη προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων να επιστρώσει κεντρική οδό της πρωτεύουσας με ένα ειδικό,
λευκό υλικό, που θεωρείται ότι απορροφά λιγότερη θερμότητα από την συνηθισμένη άσφαλτο. Η επίστρωση με το υλικό CoolSeal πραγματοποιήθηκε την Κυριακή σε τμήμα της οδού Κολοκοτρώνη στο Εμπορικό Τρίγωνο της πρωτεύουσας, με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη να κάνει λόγο για «μία πιλοτική εφαρμογή που αναπτύσσεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη».
Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό: Το υλικό «ξέβαψε» λίγο μετά την τοποθέτησή του, με την αντιδήμαρχο Πρασίνου Ελένη Μυριβήλη να αποδίδει την αποτυχία στην αστάθεια του καιρού, που είχε ως αποτέλεσμα να μην συμπληρωθούν οι 24 ώρες χωρίς βροχή που απαιτούν οι προδιαγραφές του προϊόντος.

«Η αστάθεια του καιρού, αυτή η βροχή, μας έχει δημιουργήσει πρόβλημα. Το ξέραμε ότι ήταν ρίσκο. Αλλά με τους ανθρώπους της Guard Top που είναι στην Αθήνα αποφασίσαμε να το τολμίσουμε. Κανονικά πρέπει να μείνει 24 ώρες στεγνό. Θα το φτιάξουμε, με νέα εφαρμογή, μόλις σταθεροποιηθεί ο καιρός! Έχουμε υλικό, τεχνογνωσία και καθοδήγηση!», έγραψε στο facebook η αρμόδια αντιδήμαρχος.

Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα